Discuție:Edirne

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Edirne este un subiect de care se ocupă Proiectul Turcia, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Turcia Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

(adus de la Discuție:Adrianopol) "iar în 1205, armatele româno-bulgare au înfrânt aici pe cruciații..." Chiar asa ? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 78.97.144.195 (discuție • contribuții).

Nume oraș[modificare sursă]

(adus de la Discuție:Adrianopol)

Am și eu o nelămurire legată de numele orașului și aș aprecia părerea celorlalți utilizatori. De ce Adrianopol și nu Edirne? Și nu mă refer la semnificația istorică a numelui, ci la simpla utilizare a acestuia. Obiectivitatea articolului e atinsă în primul rând din titlu (tot respectul pentru opiniile pro-elene). Dacă Edirne e Adrianopol, atunci de ce să nu schimbăm si Istanbulul în Constantinopol?! (Și lista e lungă lungă, după cum e și istoria: Brașovul în Orașul Stalin....șamd) Propun schimbarea numelui în Edirne și, dacă se consideră necesar, o eventuală redirecționare a numelui Adrianopol către aceeași pagină, repectiv Edirne. Mulțumesc! ROFI44WIK 14 februarie 2012 19:41 (EET)