Discuție:Cutremurul din 1977 (România)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Flag map of Romania.svgArticolul Cutremurul din 1977 (România) este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Cutremurul din 1977 (România): modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:
Soldat Mircea Nemigean, București: „Eram santinelă pe acoperișul unui important obiectiv militar; adică, deasupra etajului șapte. Noaptea era destul de luminoasă și de văzut, puteam vedea până departe. Numai că odată parcă n-am mai simțit acoperișul sub picioare. M-am apucat însă bine de ceva și cu ochii numai primprejur, să văd ce se întâmplă. Dar nu-mi puteam crede ochilor. Cât vedeam cu ochii, toate blocurile se clătinau. Și toate clădirile se înclinau de-o parte și de cealaltă ca și copacii pe furtună. Prima undă a fost pe verticală. Câteva fracțiuni de secundă a părut să înceteze, dar apoi a reînceput pe orizontală. Cerul a crăpat brusc, de parcă stătea să se frângă în două. Am auzit detunături îndepărtate, apoi un zgomot înfundat, care parcă venea de peste tot; se auzea tot mai tare. Apoi a venit un vânt puternic, de era să mă azvârle jos. S-a dus, dar apoi s-a și întors înapoi, de data asta cu miros greu de ars. Și p-ormă s-au stins toate luminile... pe cer era un uriaș arc de foc, ca și cum s-a produs un scurtcircuit în tot orașul... Și atunci am zis:
«Gata, cred că-i gata orașul!»”

Am scos fraza de mai sus din articol. Dacă se dorește reintroducerea ei, aceasta trebuie făcută într-un cadru enciclopedic...deocamdată nu văd să aducă vreo informație subiectivă.--Radufan 14 august 2006 22:08 (EEST)

Intervenția autorităților după cutremur[modificare sursă]

Intervenția autorităților din București după cutremur a fost extrem de lentă. În afară de unele intervenții ale unor persoane sau ale unor șefi de șantier cu inițiativă care fără a aștepta ordine au trimis utilaje la unele din clădirile avariate, nici la nivelul consiliului de miniștri, nici la nivelul primăriei nu s-au luat niciun fel de măsuri, înainte de comunicatul oficial că Nicolae Ceaușescu plecase din Nigeria și dăduse dispoziții organelor de stat să se intervină. Este vorba despre aproximativ 8 ore de inactivitate.

Este unul din exemplele cele mai ilustrative ale modului de funcționare ale sistemului comunist. Inițiativa nu era în niciun fel încurajată și putea fi o greșeală. deci un motiv de a fi pedepsit. Dacă nu se lua nicio acțiune nu se putea greși. Aceasta era mentalitatea la nivelul conducătorilor instituțiilor de stat. Reacția autorităților în primele ore de după cutremur era un avertisment clar că sistemul comunist este incapabil de a reacționa în situații de urgență. Cred că acest aspect trebuie arătat în articol. Afil 22 noiembrie 2006 21:23 (EET)

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Cutremurul din 1977 (România): modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

deci in poza asta http://www.ici.ro/romania/images/bucuresti/oldb25.jpg se vede clar ca biserica enei nu a fost afectata la cutremur ! se vede in stanga ei o cladire veche .

in poza din articol se vede ca in stanga cladirii nu mai e cladirea veche ci o cladire in constructie ...deci poza din articol e facuta dupa 1977 cand biserica a fost daramata pt ca zona se reconstruia de Ceausescu ! deci recomand sa schimbam articolul