Discuție:Cociu, Bistrița-Năsăud

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Cociu, Bistrița-Năsăud este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

De ce acest sat apartine comunei Sintereag?[modificare sursă]

Ultima data cand am fost la vot am fost un prost si sunt un prost pt. consilierii primariei ni-au promis ca o sa faca demersuri pentru ca satul COCIU sa treaca la BECLEAN iar eu si o alta majoritate de oameni le-am dat votatu. De atunci dragi nostri consilieri isi iau banii de pomana si plus de alta nu mai merg nici la sedinte ca se plictisesc. Sa nu uite ca vin iar alegerile si iar merg din casa in casa "ca cersetori" dar far de rusine(sunt domnule cersetori care au saracii rusine, dar viata a fost dura cu ei), cu cate un pix pe care stAU scrise initialele partidului. -Pentru a nu gresi cand mergi la vot pe cine sa pui sampila! iti zic ei fara jena.

De ce nu se face un sondaj cine este deacord cu afiliarea Cociului la Bclean?[modificare sursă]

Simplu, pentru ca toti oameni ar fi deacord sa se culce cu mine.

De ce nu ajuta primaria Beclean ca e si de interesul lor pt. ca satul COCIU sa se afilieze la Beclean?[modificare sursă]

Nu are cu cine. Consilierii locali sunt de partea Sintereagului acum ca au primit anumite facilitati dupa alegeri sa tina ciocu mic. Sunt fideli donmule, s-au dat cu conducerea. Doi trei oameni mai luminati care au mai ramas pin sat, dar astia nu se complica.

Ce avantaje ar avea satul?[modificare sursă]

Simplu fapt ca BECLEANUL e oras. Fara a mai intra in detalii (ar avea canalizari....ar fi un cartier al acestui oras fiind foarte aproape de el).

Ce a facut SINTEREAGU pentru COCI¿[modificare sursă]

Sa-mi zica alti ca eu nu stiu. Poate sunt prea tanar? Dar din ce am auzit si de la mai batraniI satului:"heee...astia au supt sangele cocenilor pe vremea Colectivului". Si o sa faca in continuare acelasi lucru atata timp cat nu se gaseste un om cu caracter care sa faca ceva.

Poi cum nu a facut nimic primaria Sintereag pt satul COCIU?[modificare sursă]

Nu a facut domnule, nu a facut! Nu a fost in stare sa le dea pamanturile la oameni dupa 20 ani de la revolutie. Nu le-a dat titlu de proprietate, nu le-a dat. Asta e! Dar a fost in stare sa dea pasunea satului la un liceu cu acte ce zic ei:- nu mai pot fi atacate!... Sa creada ei asta. Pote fi atacat in justitie totul pe lumea asta. Trebuie doar niste bani.


CONCLUZIE:[modificare sursă]

In final fiecare este judecat de faptele lui, si fiecare isi merita soarta. Soarta mea e sa scriu de ei ca sai prinda rusinea pe care poate unii o mai au. Nu am dat nune, sunt un domn. Dar nu se stie pana cand. Dar mi greata de uni care se cred nu destepti ci--- "intelectuali"(ca pentru ei acest cuvant incanta), si care au profitat de increderea oamenilor, vorba unui batran "tatso¨ o facut mult pt. sat, el amui domn, (unii profesori......) o sa ne ajute cand mergem la primarie, ca tatso...). Omu de rand nu stie de astia cum au ajuns unde au ajuns, ca au facut 8 ani de facultati, tot repetand fiecare an. Dar, ca sa nu fiu rau nu asta e importand (ce scoli au si cum le-au facut). Domnule, astia sunt "jegosi" la propriu. La final vorba badelui ION... din Coci: "ma baiete,... asta-i Romania!- ce sa mai faci...?.. toti fura de unde pot, greu de gasit unu bun".

P.S.: Sper si cred in valoarea satului romanesc, in rusine, mila si dreptate.

Cu respect copilu lu bade Ion