Discuție:Cheile Șugăului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
RO BV Margaretă 2.jpgArticolul Cheile Șugăului este un subiect de care se ocupă Proiectul Arii protejate, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de zone naturale protejate Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Am o nedumerire: când te duci în zonă, la intrarea în rezervație stă scris "Rezervația Cheile Șugăului-Munticelu", în legislație sunt însă precizate separat doar 2 obiective din aria respectivă - recte Rezervația Cheile Șugăului și Peștera Munticelu. Care o fi adevărul, de fapt și de drept custodele ce administrează, cele două obiective sau întreaga arie asociată sitului Natura 2000, numit Cheile Șugăului-Munticelul ? Treaba e cam câș, în sensul că totuși nu poți descrie zona fără întreg perimetrul de protecție (care real corespunde sitului Natura 2000).

În plus care este din punt de vedere legislativ, delimitarea dintre situl Natura 2000 și ariile rezervațiilor în sine (nu mă refer la suprafață, ci la gradul de protecție pe care îl stipulează legea) --Accipiter Gentilis (discuție) 29 noiembrie 2012 21:01 (EET)

  1. Cele două rezervații se suprapun sit-ului Natura2000, normal era să scrie Cheile Șugăului-Munticelu - Sit Natura2000 pentru că un sit Natura2000 poate acoperi rezervații naturale, parcuri naționale, parcuri naturale, rezervații naturale declarate monument al naturii, etc...
  2. Aici găsești toate explicațiile despre Natura 2000 în România (din punct de vedere legislativ, regulile care trebuie respectate (dacă se mai respectă ceva) sunt cele prevăzute după caz, ori celor europene, ori celor interne, ori amândouă)
--Nicu Farcaș mesaj 30 noiembrie 2012 11:27 (EET)
Mulțam de info ... --Accipiter Gentilis (discuție) 30 noiembrie 2012 12:53 (EET)