Discuție:Celenterate

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Celenterate este un subiect de care se ocupă Proiectul Animale, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre zoologie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Celenterate

Spre deosebire de Porifere, sînt animale pluricelulare ale căror celule formează deja ţesuturi veritabile. Celenteratele există în natură sub două forme vitale – de polip şi de meduză. Polipii sînt animale semimobile ce au diverse celule adaptate pentru realizarea funcţiilor de mişcare, digestie, protecţie, reproducere etc.

Una din particularităţile lor remarcabile este regenerarea. Meduzele sînt forme acvatice mobile care populează mările şi oceanele. Ca şi la porifere, răspîndirea speciilor de coelenterate marine are loc cu ajutorul unei larve mobile

Observaţii[modificare sursă]

Domnule Jean, din câte am aflat eu vă pricepeţi mult la partea de biologie. De ce nu completaţi dumneavoastră articolele care au greşeli? Aţi aduce foarte multă informaţie. — Sebi talk 3 ianuarie 2009 21:06 (EET)[răspunde]


De ce nu le complectez?

1. În cazul acestui articol încercarea de a trata subiectul după schema care apare este aproape imposibilă, deoarece sunt organisme extrem de diferite. Cum poţi să vorbeşti despre un coral şi o meduză pe aceeaşi pagină.

2. Eu am în faţă 2 cursuri universitare de zoologia nevertebratelor şi în nici una din cărţi nu sunt tratate toate celenteratele într-un capitol.

Concluzie. Cum trebuie făcut.

a) Se ia un curs universitar si se extrag de acolo informaţiile şi nu o carte de liceu sau o traducere dint-o altă wiki.

b) Se tratează ce este comun tuturor celenteratelor, care sunt puţine lucruri dar esenţiale.

c) Se face o clasificare a celenteratelor fie după un autor fie după doi sau trei. Se alege , dacă te pricepi clasificarea care este cea mai apropiată de realitate, iar dacă nu te pricepi o iei pe cea mai nouă.

d) Apoi tratezi fiecare grupă separat, ex. Increngătura Cnidaria separat, cu clasa Hydrozoa, Hidra viridis, clasa Scyphozoa cu Aurelia aurita, etc.

În cursul pe care îl am sunt vreo 30 de pagini.

Ce pot să fac este să corectez unele greşeli mari cum este cu ectodermul şi endodermul.

Eu am spus să se facă un plan după care să fie făcute articolele de zoologie, dar eu am scris şi tot eu am citit. --Jean (discuţie) 3 ianuarie 2009 22:27 (EET)[răspunde]