Discuție:Cannabis sativa ssp. sativa

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Observații[modificare sursă]

Prin modificarea din 30 septembrie -2012 ora 21,12 Eugen Dihoru modifică sensul întregului articol. Articolul a fost scris ca să se demonstreze și să se explice realitatea referitoare la cânepă. Peste tot apare scris că această plantă este folosită pentru extragerea de stupefiante. Realitatea este că doar o subspecie a speciei Cannabis sativa are o astfel de folosire. --Jean (discuție) 24 martie 2016 02:57 (EET)

Totuși, eu nu am înțeles. Ce este greșit la „modificările mele din 30 septembrie”?
Dacă se poate, indicați și locul exact din articol în care se vorbește despre „extragerea de stupefiante”. --Eugen Dihoru (discuție) 24 martie 2016 18:45 (EET)
Observația de mai sus este eroarea mea. Modificările dvs. nu au schimbat sensul articolului. Am făcut o confzie între cele două articole cu cele două subspecii. Îmi cer scuze. --Jean (discuție) 24 martie 2016 22:35 (EET)

Observații 2[modificare sursă]

În mod normal ar trebui să existe un articol despre genul Cannabis (care există deja) . De la acest articol ar trebui să sie două trimiteri una spre Cannabis sativa ssp. sativa ca subspecie cu aplicații industriale și a doua spre subspecia ce este folosită pentru extragerea de droguri Cannabis sativa ssp. indica.--Jean (discuție) 24 martie 2016 03:15 (EET)

În mod normal, la un articol despre un gen, sunt enumerate „speciile” care aparțin acestui gen. --Eugen Dihoru (discuție) 24 martie 2016 18:45 (EET)
Deci există un articol pentru familie. Există un articol pentru genul Cannabis. Apoi este un articol pentru fiecare din cele 2 subspecii care ne interesează. Esențialul este să rezulte clar în articole că sunt două subspecii și anume una care are întrebuințări industriale și alta din care se pot extrage droguri. Deci sunt două lucruri diferite. Momentan cititorii cred că orice cânepă poate fi folosită la extragerea de droguri . --Jean (discuție) 24 martie 2016 20:36 (EET)
Familie Gen Specii Subspecii
Cannabaceae Cannabis Cannabis sativa Cannabis sativa ssp. sativa
Cannabis sativa ssp. indica
Cannabis indica Lam. .
Cannabis ruderalis Janisch. .