Discuție:Bugeac

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Flag map of Romania.svgArticolul Bugeac este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Bugeac: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

Statisticile de pe această pagină provin de la Recensământul Ucrainean din 2001.--Danutz

Cand am citit recensamantul ukrainian am citit ca numai 576,000 au mai ramas in Bugeac. Am uitat eu sa numar un raion sau cumva numarul dat aici e din recensamantul din 1989?

de altfel, stiam ca 13% din cetatea alba sunt romani. de unde 2%? tot din recensamântul ukr?

pardon, ma scuzi, m-am lamurit.

Duca

Recensamant[modificare sursă]

Ucraina nu e un stat democratic si datele furnizate de ei trebuie privite cu rezerva! Dacodava 23 aprilie 2006 14:37 (EEST)

Romanii asasinati de slavi au fost "uitati" la numaratoare[modificare sursă]

Atat Rusia tarista, cat si urmasele ei - URSS, apoi Federatia Rusa si Ucraina au "uitat" de fiecare data sa puna in statistici numarul corect al populatiei romanesti. Mai mult, in repetate randuri in istorie asasinii slavii au efectuat adevarate pogromuri - numite eufemistic "epurari" nu numai in randul populatiei evreiesti, tatarasti, etc. - dar si in randul populatiei romanesti. Este tot atat de adevarat, ca, din dorinta de a nu presta - nici acum, in secolul XXI - reparatii, sau macar o recunoastere publica a crimelor comise - imperialismul rus si ucrainean nu va admite faptele. Este de luat in consideratie ca cifrele rusesti si ucrainene sunt comanda politica a unor asasini si urmasi de asasini, asa ca, impreuna cu faptele, pot fi dezavuate de orice cunoscator.

ignotus

Satele românești - ERORI MARI[modificare sursă]

Atenție ! Satele care sunt menționate ca și comunități românești actuale sunt nominalizate eronat ! Unele din ele nu au români majoritari, și există altele care au și nu sunt menționate ! Trebuie verificat mult mai atent. Voi reveni cu detalii mai precise anul acesta, după o excursie în zonă --Madalinfocsa (discuție) 27 iunie 2009 21:33 (EEST)

Etimologia numelui Bugeac[modificare sursă]

Poate ma insel eu, dar nu cred ca e din turca. Apollonius din Rhodos (295-230 BCE) spunea ca in Delta Dunarii intre SF. Gheorghe si Sulina de azi se afla insula...Peuce, iar Peucini era numele dat unor triburi Bastarne din urma cu aproximativ 2 milenii ce locuiau aici. Se presupune ca "peuke" ar fi un cuvant grecesc insemnand "pini"(conifere) dar au existat sau exista asemenea plante in...Delta? Pare mai degraba o versiune a cuvantului "pește", daca intr-adevar getii aveau un cuvant similar cu cel latin sau poate e o varianta similara cu "picior"...nici varianta de "voce" nu pare rea, considerand ca aceasta zona era considerata "Hieron stoma"-Gura Sfanta(erau mai multe denumiri cu termenul de "gura"). O alta varianta ar fi "buci"(dune de nisip), deorece aceasta "insula", mai bine zis banc de nisip, era cunoscuta in antichitate si sub numele de "Stethe"-"piepturi". Sunt sinonime romanesti cu sensul de "mlaștină" precum "bulhac, bâlc, batac, ploștină" in legatura cu Delta dunarii...bășică-vezică...sau de ce nu chiar "pustiu"(zona e cunoscuta drept "pustiul getilor" datorita ariditatii si dunelor "pustulelor/vezicilor/dunelor"). Poate si "brodnicii" au vreo legatura. Bigshotnews (discuție) 15 ianuarie 2011 08:19 (EET)

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere:

Participați la discuția de ștergere din pagina propunerii. —Community Tech bot (discuție) 15 aprilie 2019 10:07 (EEST)