Discuție:Argument circular

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

e sigur ca argumentul circular si petitio principii sunt unul si acelasi lucru? pe pagina in limba franceza de la petitio principii scrie: À ne pas confondre avec l'argument circulaire : l'argument circulaire est un petitio principii, mais le contraire n'est pas (toujours) vrai. De asemenea, ei au doua pagini diferite fr:Petitio principii si fr:Argument circulaire. Si pe wikipedia in limba spaniola exista es:Petición de principio si es:Razonamiento circular, desi acolo vor sa le uneasca. In engleza in schimb, en:Circular argument redirectioneaza catre en:Begging the question, adica tocmai pagina care era data aici ca interwiki. Eu nu ma pricep, dar stiu ca ar trebui hotarat cine are dreptate, ca sunt trei versiuni diferite.

Da, am observat și eu, inițial am vrut să merg și eu pe două variante și să pun petitio principii articol separat de argumentul circular, dar până la urmă am zis să merg pe varianta articolului din limba engleză și voi face o precizare referitor la raționamentul circular, care într-adevăr nu totdeauna este o eroare logică, dar atunci când este prezentat ca și argument într-o dezbatere devine un argument circular (petitio principii) și deci o eroare de logică.--Kyu 13 iunie 2007 19:22 (EEST)[răspunde]
Nu se prea potrivesc paginile si lipsesc foarte multe din sectiunea romana. Eu am ajuns aici plecand de la en:Begging the question care ar trebui sa fie Întrebarea multiplă, daca nu ma insel.