Discuție:Alpine Bau

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Alpine Bau este un subiect de care se ocupă Proiectul Economie, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre economie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

3176/5000 Alpine Bau Accesați navigația Du-te la căutare Alpine Bau GmbH Statul Austria Sediul Wals Data înființării: 1965 Data lichidării 2013 Legal form GmbH Președintele Werner Watznauer Ocuparea forței de muncă 15 057 Date financiare Venituri de 3,2 miliarde de euro website

Alpine Bau GmbH - companie de construcții din Austria, parte a unui grup Alpine Holding, cu sediul în Wals, în apropiere de Salzburg, care include, de asemenea, Alpine Bemo Tunelarea GmbH,-Bau Universale, GPS (Grund-, Pfahl-, und Sonderbau). Cuprins

   1 Profil de activitate
   2 Istorie
   3 Note de subsol
   4 Legături externe

Profilul activității

Inițial, Alpine Bau GmbH sa specializat în construcția de drumuri și infrastructuri, însă a extins în timp activitățile sale în alte domenii de construcție, ceea ce a dus-o aproape în întreaga lume. Principalul domeniu al activității companiei este în prezent construcția generală și ingineria, precum și construcția de drumuri și infrastructuri. Ca parte a sectorului general de construcții și inginerie, sunt puse în aplicare proiecte legate de construcția stadioanelor și modernizarea și renovarea clădirilor istorice, cum ar fi Sala Centenară din Wrocław.

În 2010, Alpine a efectuat servicii de construcții cu o valoare totală de 3,2 miliarde EUR și a angajat aproximativ 15,057 de angajați, fiind în același timp cea de-a doua societate de construcții din Austria. poveste

Compania Alpine a fost fondată în 1965 de frații Georg și Dimitria Pappas și a angajat inițial 28 de angajați. În 1968, Ditmar Aluta-Oltyan sa alăturat conducerii companiei, iar în 1972 Otto Mierl.

În anii 1970 Alpine era deja cea mai mare companie privată de construcții din Austria. La mijlocul anilor 1980, prima sucursală străină din München a fost deschisă în afara numeroaselor sucursale din Austria.

Din 1996, Alpine Bau GmbH și-a consolidat poziția pe piață preluând următoarele companii:

   1996 Mayreder Bau GmbH
   2002 Universale Bau GmbH
   2005 Stump Spezialtiefbau GmbH
   2008 Wasser-, Tiefbau und Rammarbeiten GmbH Stuttgart (WaTi)
   2009 Beton- und Monierbau GmbH (actualmente Alpine BeMo Tunneling GmbH)

În 2006, concernul spaniol de construcții Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a preluat acțiunile proprietarului majoritar și fondatorului familiei Pappas.

Din data de 1 septembrie 2007, numele Alpine Mayreder Bau GmbH a fost schimbat în Alpine Bau GmbH.

Începând din martie 2013, compania a efectuat un program de salvare și a renegociat datoriile sale și a solicitat, de asemenea, o finanțare suplimentară [1].

La 19 iunie 2013, instanța de la Viena a primit o cerere de faliment austriac ** Alpine Bau. Datoria întreprinderii sa ridicat la aproape 2,6 miliarde EUR (aproximativ 11 miliarde PLN) și a fost de peste trei ori mai mare decât activele estimate la 661 milioane EUR (2,8 miliarde PLN). Numai pentru 2012, Alpine Bau a anunțat o pierdere operațională de aproape 460 milioane EUR. Tranzacționarea obligațiunilor societății cotate la Bursa din Viena a fost suspendată. Acest lucru a însemnat falimentul real al antreprenorilor generali (2012 falimentul PBG), responsabil pentru Euro 2012 trei stadioane din Gdansk, Poznan și Varșovia Stadionul National [2] [3].