Discuție:Alcaloid

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

pirazol, fomepizol[modificare sursă]

i-am scos din tabel. aseară îi inclusesem deoarece clasificarea de pe wikipedia englezească îi includea. Despre compușii pirazolici, wikipedia engleză spuce că: "Being so composed and having pharmacological effects on humans, they are classified as alkaloids although they are not known to occur in nature." (Datorită structurii și faptului că au efecte farmacologice asupra oamenilor, sunt clasificați ca alcaloizi, deși nu se cunoaște existența lor în natură. E și ăsta un punct de vedere... Adevărul este că prezența lor în tabel era ciudată, deși clasificarea lor chimică e destul de incertă. Poată găsim o soluție pentru a lega cumva articolul de sulfinpirazonă și 4-metil-pirazol (compușii piarazolici). În privința amoniului (azotului) cuaternar, am operat modificarea. Acum o să țin minte toată viața că amoniul cuaternar nu e amoniu... :)))--Nosceteipsum" 12 martie 2006 16:53 (EET)

chinidina[modificare sursă]

este antiaritmic. Nu am modificat, deoarece nu știu de clasificarea Vaughan Williams și dacă e s-o luăm băbește orice antiarinmic poate fi tot atât de bine și aritmic, plus viceversa...:p--Nosceteipsum" 12 martie 2006 19:58 (EET)

alcaloid[modificare sursă]

ar exista un tip de alcaloid numit pirazolil alanina insa este un alcaloid atipic.Alcaloizii atipici sint considerati erori metabolice, si interfera cu sintez proteinelor in ciuperci micrrorganisme.Alcaloizii atipici sint intilnit in plante exotice din genul Lathyrus, Mimosa.fara actiune faramacologica pozitiva (de regula produc intoxicatii grave) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Farmacist (discuție • contribuții).