Discuție:Șiria, Arad

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
No stub village icon.svgArticolul Șiria, Arad este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Cetate[modificare sursă]

Cateva detalii din memorie, daca cineva are timp sa le verifice. Zidaria barbacanei, construita ulterior contine insertii de caramida pentru o mai buna stabilitate a zidului (de asta asta sunt aproape sigur). Tot la barbacana, partea superioara a sidurilor nu se mai pastreaza. In schimb se vad gaurile in care se inserau barnele care sustineau drumul de straja ceea ce ar permite evaluarea inaltimii initiale (a se verifica, sper sa nu confund). Trebuie sa mai fie (din nou, daca nu ma insel) un element de fortificatie, un mic turn plin, folosit ca platforma pentru tragere cu armele de foc. Plinul cel tanar 5 septembrie 2007 19:10 (EEST)

Iata o sursa excelenta. http://cimec.ro/Monumente/cetati_arad/cetati/Siria.htm Unul din autori este Adrian Andrei Rusu, printre cei mai buni medievisti din Romania si autoritatea nr 1 in castelologia Transilvaniei. Plinul cel tanar 5 septembrie 2007 19:17 (EEST)