Discuție:Arborii pagodelor din Grădina Botanică din București

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:Arborii pagodelor din Grădina Botanică din Bucureşti)
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Jean în subiectul Neânţelegere
Articolul Arborii pagodelor din Grădina Botanică din București este un subiect de care se ocupă Proiectul Plante, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre botanică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Referitor la formatul de Stergere[modificare sursă]

În afară de acest articol mai sunt numeroase articole 17 (şaptisprezece) la numărArbore ocrotit, care sunt cuprinse într-un Capitol mai mare ataşat la articolul Botanică. Dacă îl ştergem pe acesta ar trebui să le ştergem şi pe celelalte.

Este adevărat că informaţiile sunt puţine dar pe viitor pot apărea şi alte informaţii suplimentare.

Am impresia că nu aţi înţeleles diferenţa dintre articolul arborele pagodelor Arborele pagodelor şi articolul Arborii pagodelor din Grădina Botanică din Bucureşti. Între aceste articole este o diferenţă cam mare şi anume:

Pentru aceste motive prezentate mai sus voi şterge formatul {Sterge}--Jean 10 ianuarie 2007 22:00 (EET)Răspunde
Articolul
Arborii pagodelor din Grădina Botanică din Bucureşti
Articolul
Arborele pagodelor
Articolul se referă la câteva exemplare din această specie cu o localizare precisă Articolul se referă specia de plante Ginkgo biloba indiferet unde creşte spontan sau cultivată.
Arborii din Grădina Botanică din Bucureşti au
-o istori
- au fost aduşi de undeva fie ca puieţi fie ca seminţe
- au fost aduşi de cineva
- au fost plantaţi la o dată anumită
- au fost declaraţi print-un act oficial arboi ocrotiţi şi orce acţiune destructivă asupra acestor exemplare sau a unuia dintre ele se sancţionează diferit de o acţiune similară asupra unui arbore din aceiaşi şpecie care creşte să zicem în curtea casei mele
Toate aceste lucruri deosebesc radical exemplarele din Grădina Botanică de orece alt exemplar de pe Pământ
Nu interesează aceste fapte pentru orcare din arbori crescuţi oriunde
Urmează ca în vara următoare să fie fotografiate de mine exemplarele împreună cu vecinătăţile şi să fie postate la acest articol Imaginea unui arbore de oriunde (preferabil care creşte spontan)este de ajuns
-
-


Şi în parcul Cişmigiu se găsesc doi astfel de arbori (lângă statuia cu Afrofita, lângă "Grotă"), la fel şi lângă blocul unde locuieşte mama mea, în cartierul Drumul Taberei. De aceştia ştriu eu. Evident că mai există şi alţii în Bucureşti. Dacă facem un articol pentru fiecare arbore, mă întreb câte sute de articole vor trebui să existe. Mâine poate vine cineva să facă câte un articol pentru fiecare din teii înşiraţi pe lângă parcul Drumul Taberei. Dă fim serioşi. E suficient ca la articolul de bază seă fie citaţi şi ceilalţi arbori cunoscuţi. Miehs 10 ianuarie 2007 22:26 (EET)Răspunde

Neânţelegere[modificare sursă]

Dl. dvs nu înţelegeţi că este o diferenţă imensă între un ARBORE OCROTIT şi un arbore oarecare (ca cel din curtea casei mele sau cel din faţa blocului). Rupeţi dvs. o creangă din arborele din faţa blocului mamei dvs. şi faceţi acelaş lucru unui Ginkgo din Grădina Botanică şi o să vedeţi ce diferenţă este între un arbore ocrotit şi un arbore oarecare. Aşa o să îmi spuneţi că nu are rost să scriu despre teiul lui Eminescu din Iaşi că ce s-ar întâmla dacă fiecare ar scrie despre fiecare din teii din zecile de păduri de tei din ţară.

De remarcat că nu este scris un articol despre fiecare exemplar de pom din Grădina Botanică (cu toate că sunt numerosae exemplare care ar merita acest lucru) ci despre un grup de arbori care sunt ocrotiţi în mod special de legislaţia românească şi care este pomenit în biblioografia indicată. Dacă arborele din faţa blocului ar avea acelaş statut cred că dvs. aţi fi primul care aţi scrie un articol.

Vreau să vă felicit că aveţi cunoştinţe despre acesastă specie care este rară şi doar cultivată la noi. Personal când am fost în Iaşi am fost dus de un localnic să văd un astfel de exemplar pe o stradă din oraş. Pentru cei din zonă era o mândrie acest arbore. Staţi liniştit, nu o să scriu un articol despre acel arbore decât doar dacă va fi declarat arbore ocrotit, monunment al naturii, etc.--Jean 10 ianuarie 2007 22:58 (EET)Răspunde