Diario Frontera

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Diario Frontera
Informații generale
Data fondării12 august 1978
Tiraj40.000 exemplare
Prezență online


Diario Frontera este un ziar regional venezuelean. Sale arii de difuzare sunt Mérida și zona de sud a lacului Maracaibo. Fondată în 1978, în Mérida [1] este cel mai vechi și cel mai popular ziar din regiune.

Editorul este membru fondator al Camerei venezuelean a presei regionale și este afiliat la Blocul de presă venezueleană.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

Ziarul este distribuit ca o culoare standard și este împărțit în patru spate. Este un ziar generalist, care include știri regionale, naționale și internaționale. Publică două suplimente în zilele de duminică: Aquí entre Nos revistă pentru copii Chipilín[2]. La anumite date, cum ar fi La Feria del Sol și Día del Trabajador'[3] publică ediții speciale.

Istoria[modificare | modificare sursă]

Diario Frontera a fost fondată de către José Benedicto Monsalve, cu sprijinul unui grup de oameni de afaceri din oraș, inclusiv avocat și scriitor Rafael Ángel Gallegos, care a fost, de asemenea, primul director al ziarului. El a apărut la chioșcuri în 12 august 1978. Primele probleme au fost tipărite în alb-negru la o presă veche, care a aparținut Diario Critica al orașului Maracaibo.

În anii optzeci Diario Frontera a fost caracterizat ca un ziar generalist, imprimate în alb și negru, cu o paginare de 20 de pagini împărțit în două spate. Din 1989 el a publicat cu regularitate o pagină sau secțiune dedicată în mod special la temele de la Universitatea din Anzi, în luarea în considerare a populației studențești și importanța pe care universitatea are în viața orașului.

În iunie 2005, ziarul a publicat o anchetă a unui tânăr student ucis de poliție. Jurnalul a scris că studentul a fost împușcat de poliție, dar a menționat de asemenea de membru într-un grup politic armat. Redacție a fost atacate de grupuri de studenți a fost începutul unei serii de revolte, apoi sa extins spre majoritatea din oraș[4][5]. Episodul tragic al studentul a stârnit mânia multe, dar cei responsabili nu au fost în mod adecvat urmărit. Recursurile de către ONG-ul Reporteri Fara Frontiere a lumii politice au rămas neluate în seamă[6]. Printre întrebările adresate autorităților incidentul nu a fost investigată[7][8].

În anul 2008, cu ocazia celei de al treizecilea an al ziarului, Journal a restructurat grafică (schimbare de logo-ul și font) si editare (reorganizare de conținut și noi de șase coloane aspect de pagină)[3].Știrile nu s-au oprit: a fost inaugurat din spate a unui nou sport de culoare tabloid.[9].

Astăzi Diario Frontera este o publicație care sprijină cu patru mature în timpul săptămânii și cinci pe sâmbătă și duminică, cu unele pagini color[8].

Distribuție[modificare | modificare sursă]

În 2010, ziarul a avut un tiraj de 40.000 de exemplare (45.000 duminica), a fost distribuit în principal în Mérida, la sud de lacului Maracaibo, în Pan-Americana regiune, are, de asemenea, o prezență redusă în Caracas. De asemenea, contează pe o versiune on-line digital.

Administrație al ziarului[modificare | modificare sursă]

  • Rafael Ángel Gallegos
  • Alcides Monsalve

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]