Dexter (serial)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Dexter
Dexter TV Series Title Card.jpg
Informații generale
Gen
Format Serial drama
Creator(i) James Manos, Jr.[*]  Modificați la Wikidata
Dezvoltator(i) James Manos, Jr.
Actori
Compozitor temă muzicală Rolfe Kent
Țară de origine United States
Limbă(i)
  • English
  • Spanish
Nr. de sezoane 8
Nr. de episoade 93 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)
Loc Miami, Florida
Perioadă de difuzare 50 minute
Difuzare
Canal originar Showtime
Format imagine
Format audio Surround sound
Difuzare originară 1 octombrie 2006
Legături externe
Website oficial

Dexter este un serial american care prezintă povestea lui Dexter Morgan (Michael C. Hall), un legist care analizează urmele de sânge pentru Departmentul de Poliție Metropolitană din Miami, dar este și criminal în serie.

Serialul a fost difuzat prima oară pe 1 octombrie 2006 pe Showtime, iar al cincilea sezon a început să fie difuzat pe 26 septembrie 2010. În România este difuzat pe PRO TV. Acțiunea se desfășoară în Miami, primul sezon al seriei fiind în mare parte bazat pe romanul Darkly Dreaming Dexter de Jeff Lindsay, primul din seria sa de romane Dexter. Sezoanele ulterioare au evoluat independent de operele lui Lindsay. A fost adaptat pentru televiziune de scenaristul James Manos, Jr., care a scris episodul pilot.

Dexter series tv-2.jpg

Dexter ucide conform „Codului lui Harry”, un corp de etică și proceduri elaborate de către tatăl său adoptiv, Harry (care era un polițist din Miami) pentru a fi sigur că Dexter nu este niciodată prins și pentru a se asigura că Dexter nu va ucide decât criminali. Harry de asemenea l-a instruit pe Dexter cum să interacționeze cu alți oameni deși este psihopat, de la uciderea mamei sale, Dexter, de fapt devenind criminal în serie. Ca adult, Dexter a scăpat în mare parte de suspiciuni (cu câteva excepții) fiind genial și generos și, în general, menținând relațiile superficiale. Cu toate acestea, atașamentul său față de sora lui Deb, jumătatea lui Rita, copii săi vitregi și (mai târziu) fiul său biologic au complicat stilul său de viață duplicitar cea ce îl face să se întrebe de ce simte nevoia să ucidă.

Legături externe[modificare | modificare sursă]