Daria Ilina

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Daria Ilina
Informații generale
Data nașterii (36 de ani)
Locul nașterii Irbit, Rusia
Naționalitate Rusă
Înălțime 1,8 m
Greutate 72 kg
Post Pivot
Informații despre echipă
Echipa actuală HCM Râmnicu Vâlcea
Număr 9
Cluburi de seniori*
Ani Club
2004-2008 Rostov-Don
2008-2010 AD Sagardía Santander
2010-2014 Club León
2014- HCM Râmnicu Vâlcea
Echipa națională
Ani Țară
Rusia (handbal pe plajă)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern

Daria Ilina (n. 6 ianuarie 1988, în Irbit)[1] este o handbalistă rusă ce evoluează pentru clubul românesc HCM Râmnicu Vâlcea[2] pe postul de pivot. Ilina a fost și componentă a echipei naționale de handbal feminin pe plajă a Rusiei care a cucerit medalia de argint la Campionatul European din 2006, fiind învinsă în finală de Germania.[3]

Carieră[modificare | modificare sursă]

Daria Ilina și-a început cariera de senioară la Rostov-Don, cu care a câștigat medalia de bronz în campionatul Rusiei, în 2005. În 2008, Ilina s-a transferat în Spania, la Marina Park de Santander, unde a jucat doi ani. În 2010, ea a semnat un contract pe doi ani cu Club León Balonmano,[4] pe care l-a prelungit în 2013.[5] În februarie 2011, Ilina a suferit o accidentare gravă, fiind diagnosticată cu ruptură de ligamente încrucișate, ligament lateral și menisc,[6] fiind nevoită să suporte o intervenție chirurgicală reparatorie. După o lungă perioadă de recuperare, ea a revenit în activitate în august 2011.[7]

În 2014, presa spaniolă a anunțat că Daria Ilina nu-și va mai prelungi contractul cu Club León[8][9] și că se va transfera la echipa românească HCM Râmnicu Vâlcea.[8][10]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Distincții individuale[modificare | modificare sursă]

  • Cea mai bună marcatoare de la turneul internațional amical din Ucraina, din 2007[11] (cu Rostov-Don);

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Gil Fernández (). „El Cleba renueva a su pivote rusa Daria Ilina por una temporada”. diariodeleon.es (în spaniolă). Diario de León. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Am încercat să facem o echipă care să mai joace și cu sufletul, nu doar pentru bani”. arenavalceana.ro. Arena Vâlceană. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „2006 Women's ECh Beachhandball Match Details - Final Round”. eurohandball.com. Federația Europeană de Handbal. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Cleba llega a un acuerdo con la pivote rusa del Marina Park, Daria Ilina” (în spaniolă). ABC.es. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Gil Fernández (). „Daria Ilina renueva con el Cleba”. lacronicadeleon.es (în spaniolă). La Crónica de León. Accesat în . 
  6. ^ „Daria Ilina se despide de la temporada tras sufrir la 'triada'. leonoticias.com (în spaniolă). Noticias de León. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Cleba recuperará a la pivote rusa Daria Ilina para inicio de liga”. ileón.com (în spaniolă). Información de León. . Accesat în . 
  8. ^ a b Daniel San Juan (). „Daria Ilina no seguirá en el Balonmano Cleba”. leonoticias.com (în spaniolă). Noticias de León. Accesat în . 
  9. ^ „Daria Ilina no continuará en el Cleba la próxima temporada”. sportleon.com (în spaniolă). Sport León. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Raul Stoica (). „Handbal feminin, Liga Națională HCM își prezintă achizițiile”. viatavalcii.ro. Viața Vâlcii. Accesat în . 
  11. ^ „Daría Ilina da calidad al pivote del Cleba”. leonoticias.com (în spaniolă). Noticias de León. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]