Dale Archer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Dale Archer este doctor în medicină, psihiatru, membru al Asociației Psihiatrice Americane. S-a născut la New Orleans, Louisiana, Statele Unite ale Americii.

Dale Archer
Date personale
Născut (61 de ani) Modificați la Wikidata
New Orleans, Louisiana, Statele Unite ale Americii
Naționalitateamerican
CetățenieFlag of the United States.svg SUA Modificați la Wikidata
Ocupațiepsihiatru, autor, personalitate TV
Activitate
Alma materUniversitatea Tulane[*]
Tulane University School of Medicine[*]  Modificați la Wikidata

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 1988, Dr. Dale Archer a fondat Institutul de Neuropsihiatrie din Lake Charles, Louisiana. Clinică ce acum are în componență șase psihiatri și un număr mare de psihologi și terapeuți, care tratează o gamă variată de probleme mentale. Este directorul Departamentului de Psihiatrie al Spitalului Memorial Lake Charles (Lake Charles Memorial Hospital). De asemenea, este consultant psihiatric într-un program care antrenează ofițeri de poliție pentru ca aceștia să își dea seama când au de a face cu persoane ce prezintă disfuncții mentale. Are peste 20 de ani experiență în media, timp în care a fost moderatorul a trei emisiuni de succes la radio și al unui talk-show difuzat pe internet (The Dr. Dale Archer Show). A apărut în majoritatea emisiunilor de știri naționale, discutând pe teme legate de probleme psihice asociate cu evenimente actuale, infracțiuni, politică sau probleme economice.

În anul 2013 a publicat „Better Than Normal: How What Makes You Different Can Make You Exceptional”(Cine a zis să fii normal? Află cum ceea ce te face diferit te poate face excepțional), carte care a devenit un bestseller New York Times. „Cine a zis să fii normal?” este publicată și în limba română.

Linkuri externe[modificare | modificare sursă]

References[modificare | modificare sursă]