Cumpără-ți un balon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cumpără-ți un balon
Kauf dir einen bunten Luftballon

Afișul românesc al filmului
Titlu originalKauf Dir einen bunten Luftballon
Genfilm de comedie
film muzical
RegizorGéza von Cziffra
ScenaristGéza von Cziffra
StudioKurt-Ulrich-Film
Wiener Mundus-Film
Director de imagineWilly Winterstein
MontajRenate Jelinek
MuzicaMichael Jary
DistribuțieToni Sailer
Ina Bauer
Heinz Erhardt
Gunther Philipp
Premiera19 ianuarie 1961
Premiera în România  (1963-04-15)
Durata97 minute
film color
ȚaraAustria Austria
RFG RFG
Limba originalăgermană
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Cumpără-ți un balon (titlul original: în germană Kauf dir einen bunten Luftballon) este un film de comedie coproducție austro–vest-germană, realizat în 1961 de regizorul Géza von Cziffra, protagoniști fiind actorii Ina Bauer, Toni Sailer, Heinz Erhardt și Gunther Philipp.[1]

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Inge, nepoata proprietarului patinoarului Hermann König, ar trebui să-și continue cariera de patinaj artistic conform dorințelor unchiului ei, dar ea are alte lucruri în minte, își dorește foarte mult să devină cântăreață în reviste de teatru. Printr-o încurcătură, Inge are șansa de a obține un rol principal în revistă, spectacol de care depinde existența teatrului.

Directorul de teatru îndatorat și proprietarul au decis prin contract că teatrul ar trebui să continue să existe doar dacă revista, la care participă soția proprietarului lipsită de auz muzical și foarte nerezonabilă, va fi un eșec. Din cauza amestecului și angajamentului lui Inge, revista are cele mai mari șanse de a deveni un mare succes. După un scandal la premieră și un bis solicit de public, proprietarul dă afară echipa teatrului.

Pictorul decorator totodată și jucător de hochei pe gheață Hans Haller, care s-a îndrăgostit peste cap de Inge, are ideea de a transforma spectacolul într-o revistă de patinaj fără știrea proprietarului patinoarului...

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Trivia[modificare | modificare sursă]

Cumpără-ți un balon este un remake al filmului de revistă german Der weiße Traum (1943), care a fost regizat tot de Géza von Cziffra. Rolurile principale la acea vreme includeau actorii: Olly Holzmann, Wolf Albach-Retty, Lotte Lang și Oskar Sima. Din acest film provine și melodia Cumpără-ți un balon colorat (muzica: Anton Profes, versuri: Aldo von Pinelli) care a devenit un hit popular, mai ales în această versiune (cântat de Alda Noni).

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]