Crucișător rutier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Crucișător rutier este termenul de argou în unele țări, pentru mașinile provenite în mare parte din producția SUA, care, din punct de vedere al dimensiunilor și al designului, evidențiau o pompozitate care uneori era considerată ca exagerată. Cele mai multe dintre ele sunt mașini de dimensiuni mari, din anii 1950 până în 1970. Termenul compară aceste mașini cu nave de război mari, de exemplu un crucișător.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

Caracteristicile acestor vehicule sunt lungimea de uneori mult peste 5 metri, chiar și la Coupé, lățimea, grila de radiator cromată, precum și, în anii 1950, aripioare de spoiler uriașe. Aceste vehicule au fost propulsate de motoare cu cilindree mare, consumatoare intensive de combustibil. Producătorii de croaziere rutiere erau în esență „cei trei giganți” General Motors, Ford și Chrysler, cu cele mai impresionante mărci de lux ale lor Cadillac și Lincoln.

Odată cu prima criză petrolieră din 1973, aceste vehicule și-au pierdut mult din importanță datorită consumului ridicat de combustibil. Pentru a nu pierde nicio parte de cotă de pe piața lor de origine, producătorii de automobile din SUA au oferit treptat succesori de dimensiuni semnificativ mai mici pentru „crucișătoarele rutiere”, care se bazau pe dimensiunile concurenților europeni și japonezi.

Galerie[modificare | modificare sursă]

În film[modificare | modificare sursă]

Acest tip de automobile sunt clasice pentru Roadmovie.

Referințe[modificare | modificare sursă]


Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]