Crown Prosecution Service

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Crown Prosecution Service
galeză Gwasanaeth Erlyn y Goron
Prezentare generală
Fondată1986; acum 38 ani (1986)
CompetențăAnglia și Țara Galilor
SediuSouthwark Bridge
Londra
Angajați6.840
Buget anual£592 milioane (2012–13)[1]
Miniștri responsabili
Jeremy Wright, Procuror general
Șefii agenției
Alison Saunders, Director of Public Prosecutions
Peter Lewis, Director executiv
Prezență online
www.cps.gov.uk

Crown Prosecution Service este principala agenție de urmărire penală publică pentru desfășurarea urmăririi penale în Anglia și Țara Galilor. Este condus de Director of Public Prosecutions (DPP).

Principalele sale responsabilități sunt de a oferi consultanță juridică poliției și altor agenții de anchetă în cursul urmăririi penale, pentru a decide dacă un suspect ar trebui să se confrunte cu acuzații penale, în urma unei investigații și de a efectua urmărirea penală, atât în Magistrates' court cât și în Crown Court.

Procurorul General pentru Anglia și Țara Galilor supraveghează activitatea CPS și răspunde pentru aceasta în Parlament, deși procurorul nu are nici o influență asupra modului urmăririi penale, cu excepția cazului în care securitatea națională este o problemă sau pentru un număr mic de infracțiuni, care necesită permisiunea procurorului general pentru a începe urmărirea penală.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Crown Prosecution Service Annual Report 2012–2013 (PDF), Crown Prosecution Service, arhivat din original (PDF) la , accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]