Sari la conținut

Constant Asociație pentru Artă și Media

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Constant este o asociație non-profit, stabilită în Bruxelles din anul 1997, care este condusă de artiști activi în domeniile artei, mediei și tehnologiei[1][2]. Organizația sprijină utilizarea de software liber, într-un context artistic.[3] Constant organizează activități pentru artiști, designeri și cercetători care sunt interesați în experimente, discuții și schimburi. Aceste activități se manifestă ca sesiuni de lucru, rezidențe, ateliere, expoziții și prezentări. Constant lucrează printre altele împreună cu Wikimedia Belgia[4] și Creative Commons Belgia.


Constant a fost fondată în 1997 de către Dirk De Wit. Din 2006, Constant este recunoscută de Comunitatea Flamandă ca un atelier de arte. Constant lucrează într-o rețea internațională de organizații media. Câteva din proiectele de colaborare internațională includ: în 2011 a făcut parte din rețeaua de laboratoare media LabtoLab; din 2015, Constant lucrează împreună cu medienkunstlabor în Graz, Austria la seria de expoziții Iterații[5].

Activități[modificare | modificare sursă]

Organizația a sprijinit în 2004 traducerea licenței Creative Commons în legislația belgiană.[6] Între 1997 și 2013 Constant a organizat festivalul de artă media Verbindingen/Jonctions.[7] În 2012 Constant a participat la Documenta 13[8]. Membrii Constant Nicolas Malevé și Michael Murtaugh au dezvoltat la solicitarea colectivului de curatori Kurator o serie de experimente cu arhiva artistului finlandez și pionierului în tehnologie Erkki Kurenniemi[9].

Din 2014 asociația organizează sesiuni de lucru multidisciplinare. Exemple sunt: întâlnirea Gender Blending[10], care a avut loc la Beursschouwburg și întâlnirea Cqrelații[11], care a avut loc la Casa Flamandă-Olandeză deBuren.

Publicații[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Profil pe kurator.org”. Arhivat din original la . 
  2. ^ „Profil pe Monoskop”. 
  3. ^ „Descrierea organizației de pe pagina Constant”. 
  4. ^ „Anunț de presă al fondării Wikimedia Belgia”. 
  5. ^ „Expoziția Iterații”. 
  6. ^ „Creative Commons Belgia”. 
  7. ^ „Festivalul Verbindingen/Jonctions”. 
  8. ^ „Site-ul Documenta”. 
  9. ^ „Descrierea proiectului Arhiva lui Kurenniemi”. Arhivat din original la . 
  10. ^ „Gender Blending”. [nefuncțională]
  11. ^ „Cqrelații”. Arhivat din original la . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Huybrechts, L: Participarea Este Riscantă: Abordări în Procese Creative Comune, Londra, 2014. ISBN 9789078088776 [5]

Link extern[modificare | modificare sursă]