Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” (București)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Stema Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”

Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” este un liceu din București, localizat în apropiere de Piața Victoriei.

În trecut, a mai purtat numele Liceul de informatică, Liceul de matematică-fizică nr.1, Liceul de informatică Dr. Petru Groza și Liceul teoretic de fete.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Înființat în 1928, Colegiul a fost inițial intitulat "Liceul Teoretic de Fete". Ulterior, în anul 1973, acest nume a fost schimbat în "Liceul de Informatică Dr. Petru Groza". În 1977, numele i-a fost schimbat in "Liceul de matematica-fizica Nr. 1", apoi, în 1991 "Liceul de Informatică", pentru ca în 1997 să devină "Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu".

Istorie recentă[modificare | modificare sursă]

În ultimii ani, CNITV, sub conducerea directoarei Silvia Moraru, a devenit unul dintre liceele participante la concursul internațional pluridisciplinar "Zhautykov" din Kazahstan. Acolo, a fost de asemenea invitat și de liceul din Yakutsk, Rep. Sakha să participe la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară "Tuymaada". De asemenea, CNITV a fost invitat și la Olimpiada Națională de Matematică din Italia și este unul dintre cele mai active licee participante în competițiile NASA. În 2008, Colegiul Național de Informatică, la initiativa directorului adjunct, Severius Moldoveanu, a înființat și Concursul Internațional Pluridisciplinar "Romanian Masters of Mathematics" care ulterior a fost denumit "Romanian Masters of Mathematics and Sciences". Sub conducerea lui Severius Moldovan, echipa de informatica a liceului a fost de asemenea invitata sa participe la International Tournament in Informatics, în Shumen, Bulgaria.

Profil[modificare | modificare sursă]

Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu este exclusiv pe profil real, matematică-informatică, specializarea informatică intensiv.

Adresă[modificare | modificare sursă]

Liceul se găsește pe strada Arhitect Ion Mincu, nr. 10.

Legături externe[modificare | modificare sursă]