Cherie Blair

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cherie Blair

Cherie Blair (n 23 septembrie 1954 la Bury, Anglia), cunoscută profesional drept Cherie Booth QC, este un avocat foarte cunoscut. Ea este căsătorită cu Tony Blair, prim-ministru al Marii Britanii intre anii 1997-2007. Într-o emisiune recentă difuzată la sfârșitul anului 2006 de către canaul BBC3, ea a fost clasată pe locul trei dintre cele mai plictisitoare persoane din Marea Britanie.[1]

Viața[modificare | modificare sursă]

Tatăl său, actorul Tony Booth, a părăsit-o pe mama sa pe când Cherie avea opt ani. Cherie și sora sa, Lyndsey, au fost crescute de către mama lor Gale și de bunica paternă Vera Booth, o credincioasă romano-catolică devotată. Cherie și sora sa au urmat școala catolică din Crosby, Merseyside. Cherie a urmat mai apoi Seafield Convent Grammar care face parte în prezent din Sacred Heart Catholic College. Cherie are șase surori vitrege, inclusiv jurnalista Lauren Booth.

Ea a studiat mai apoi dreptul la London School of Economics unde a absolvit cu titlu de primă clasă. Mai târziu ea s-a clasificat în topul absolvenților la examenele de bar,[2] în timp ce preda dreptul la University of Westminster. În 1976, pe când studia sa devină avocată, ea l-a cunoscut pe Tony Blair. S-au căsătorit pe 29 martie 1980, și au împreună patru copii: Euan, Nicky, Kathryn și Leo.

Referințe[modificare | modificare sursă]