Casa marocană

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Casa marocană văzută din exterior
Casa marocană văzută din exterior
Interiorul casei

Casa marocană (în germană Marokkanisches Haus) a fost achiziționată de regele Ludovic al II-lea al Bavariei la Expoziția Universală din 1878 de la Paris, unde aceasta făcea parte dintr-un mare ansamblu oriental. Piesele componente au sosit în 25 noiembrie 1878 la Castelul Linderhof, iar casa a fost asamblată în decembrie în apropiere de coliba lui Hunding, situată nu departe de granița cu Austria.

Casa marocană a fost apoi decorată cu țesături și covoare scumpe, ferestrele au fost întărite și s-a construit un șemineu din cărămidă. Pereții au fost vopsiți, modificându-se astfel aspectul camerei.

După moartea regelui, Casa marocană a fost vândută comunei Oberammergau, ea începând treptat să se degradeze. Între timp, ea a fost răscumpărată în 1980, restaurată cu grijă și reconstruită pe o locație nouă mai aproape de castel, ea aflându-se începând din 1998 în parcul castelului.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Hans F. Nöhbauer: Auf den Spuren König Ludwigs II. Ein Führer zu Schlössern und Museen, Lebens- und Erinnerungsstätten des Märchenkönigs. 2., vom Autor bearbeitete Auflage. Prestel, München 1995, ISBN 3-7913-1470-X.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Casa marocană

7Coordonate: 47° 34′ 17″ N, 10° 57′ 26″ E