Cătălin Măruță

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Cătălin Măruță
Date personale
Născut (41 de ani) Modificați la Wikidata
Flag of Romania.svg Târgu Jiu
Căsătorit cuAndra Măruță
Ocupațieprezentator de televiziune[*] Modificați la Wikidata
Prezență online
Cătălin Măruță, Dalma Kovács și Marius Moga în emisiunea Happy Hour
Cătălin Măruță și Andreea Bălan, la Mix Music Evolution 2012, București

Cătălin Constantin Măruță (n. 27 ianuarie 1978, Târgu Jiu) este un prezentator de televiziune român, cunoscut pentru campania anti-playback pe care o duce în show-biz-ul românesc.[necesită citare] A urmat Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu”, în timpul căreia s-a angajat la un post de radio, iar mai târziu la TV Super Nova. În urma unor probe a ajuns în Televiziunea Română la Trupa DP 2, în paralel lucrând la postul de radio Activ FM.

A prezentat mai multe emisiuni în perioada în care a lucrat la TVR 2. A fost coprezentator al selecției naționale pentru Eurovision 2006, alături de Luminița Anghel și a moderat dezbaterea de după selecție. Ca prezentator și entertainer al Caravanei TVR 50 a fost prezent la Timișoara, Craiova, Iași, Cluj. A filmat cu Medeea Marinescu pentru seria „50 de ani de divertisment în 50 de emisiuni”.

Din 24 octombrie până în 23 decembrie 2005 a avut o colaborare cu postul de televiziune Realitatea TV, fiind prezentator al emisiunii Trezește-te la Realitate cu Măruță.

A fost și prezentator al emisiunii Tonomatul DP2 la TVR 2. Din 22 septembrie 2007 este prezentatorul emisiunii de divertisment La Măruță (Happy Hour până în septembrie 2013) la Pro TV.

Viața personală și activități[modificare | modificare sursă]

Din 23 august 2008 este căsătorit cu interpreta română Andra. Pe 16 martie 2011 cei doi au devenit părinți când Andra a născut un băiat pe nume David.[1] În iulie 2015 Andra a născut cel de-al doilea copil, o fetiță pe nume Eva Maria Ioana.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri