Brendan Rodgers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Brendan Rodgers (n. 26 ianuarie 2015) este un fost fotbalist nord-irlandez, care este manager al clubului din Premier League Liverpool.

A început cariera de jucător la Ballymena United ca apărător, unde a rămas până când a semnat cu Reading, la vârsta de 18 ani, deși o accidentare l-a forțat să se retragă de la vârsta de 20. El a rămas la Reading ca antrenor înainte de a fi invitat de către Jose Mourinho să se alăture echipei de tineret Chelsea ca antrenor al acesteia, în anul 2004. El a fost apoi promovat manager la echipa de rezerve în 2006.

În 2008 a fost numit manager la Watford, unde a rămas până când a acceptat o ofertă de a deveni manager al fostului său club, Reading în 2009. El a părăsit clubul de comun acord după o serie de rezultate dezamăgitoare șase luni mai târziu. În 2010 a devenit manager la Swansea City în Championship. El a condus clubul spre promovarea în Premier League, prima echipă galeză care a reușit vreodată acest lucru, ghidându-i apoi pe galezi spre un merituos loc 11 în Premier League la sezonul de debut. La data de 1 iunie 2012, Rodgers a acceptat o ofertă de a deveni noul manager al lui Liverpool.