Blue Curaçao

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Blue Curaçao
Culoarealbastru  Modificați la Wikidata
Prezență online

Curaçao este un lichior aromat cu coji uscate de Citrus curassaviensis (citrice, care cresc pe insula Curaçao). O plantă asemănătoare cu portocala, laraha a fost dezvoltată din portocala dulce de Valencia, adusă de coloniștii spanioli. Solul sărac în nutrienti și climatul arid din Curaçao s-au dovedit nepotrivite pentru cultivarea portocalelor Valencia, fructele fiind mici și amărui. Coaja aromată specifică portocalelor Valencia s-a menținut însă, și în cele din urmă pomii au fost dezvoltați în actuala specie laraha, ale cărei fructe sunt amare.

Băutura a fost dezvoltată și distribuită inițial de familia Senior (o familie evreiască cu descendente spaniole și portugheze) în secolul 19. Pentru a crea lichiorul, cojile de laraha sunt uscate, obținându-se astfel aroma lor deosebită. După înmuierea într-un amestec de alcool și apă pentru câteva zile, cojile sunt îndepărtate și sunt adăugate și alte ingrediente.

Lichiorul are o aromă de portocale cu un gust ușor amărui. Este colorat în mod natural, dar deseori se folosesc și coloranți artificiali, cea mai întâlnită culoare fiind cea albastră, care-i conferă o înfățișare exotică.

Mai există și alte lichioruri sub marca Curaçao cu diverse arome, precum de cafea, ciocolată sau rom.

Legături externe[modificare | modificare sursă]