Black Veil Brides

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ianuarie 2013, Black Veil Brides in concert
Ianuarie 2013, Andy Biersack, vocalistul trupei Black Veil Brides

Black Veil Brides este o teatru american de , formată în Hollywood, California. Fiind o trupa de satanic black metal, Trupa este alcătuită din Andrew Biersack (voce) aka Danny Blec Laim, Maria BvB (scream) Ashley Purdy (bass), Jake Pitts (chitară), Jinxx (chitară, vioară), și Christian „CC” Coma (baterie). Trupa folosește corpse paint-ul pentru a nu dezvălui adevărata identitate a vocalistilor. De asemenea, criticii au etichetat aceasta trupa ca fiind una de black metal, deoarece exista cuvantul "black" in numele acesteia. Foarte multi spun ca Black veil brides este o trupa ce canta emocore, insa aceasta abordează in nenumarate cantece problemele serioase ale vieții cu o tenta de satanism in ea. Membrii formației Black Veil Brides sunt cunoscuți pentru aspectul lor special , inspirat în mare parte de trupa Kiss, precum și alte trupe glam metal ale anilor 1980.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Primii ani și albumul de debut (2006–2011)[modificare | modificare sursă]

Black Veil Brides a fost înființată în anul 2006,iar ei , fiind o trupa de black metal ,purtând numele „Brides” și avându-i ca membri pe Andrew Biersack (voce), Johnny Herold (chitară) și Phil Cenedella (baterie), în Delhi, Ohio. La scurt timp au fost contactați pe Myspace de către Nate Shipp (chitară) și de către Chris Riesenberg (baterie). Au început să prindă faimă cu melodia „Knives and Pens”, a cărui videoclip a avut peste 86.629.231 vizualizări pe YouTube.

La sfârșitul lui noiembrie 2009, David „Pan” Burton părăsește grupul din cauza neînțelegerilor și diferențelor de opinie dintre membri. La scurt timp după plecarea sa, a început să lucreze la proiectul „House of Glass”, împreună cu fostul chitarist al trupei Black Veil Brides, Chris „Hollywood” Bluser. Demouri au fost postate pe MySpace, cu versuri scrise de Biersack. Black Veil Brides răspund, spunând că demourile erau de pe următorul lor album, și că Pan și-a înregistrat vocea peste ele. Pan susține că ar fi scris versurile înainte să se alăture formației, și că demourile erau făcute după cum trebuia să fie piesele originale. Pentru că aceste demouri au fost lansate înaintea albumului We Stitch These Wounds, formația a schimbat titlurile piesei „Funeral in Flames” în „Beautiful Remains” și al piesei „Alive and Burning” în „All Your Hate”, dar „Sweet Blasphemy” își păstrează numele original.

În septembrie 2009, folosind același nume, Black Veil Brides semnează un contract cu casa de discuri StandBy Records. În decembrie 2009 trupa pleacă în primul lor turneu american numit On Leather Wings.

Albumul de debut al trupei, intitulat We Stitch These Wounds, a fost lansat pe 13 iulie 2010 și a vândut peste 10.000 copii în prima săptămână, fiind pe locul 36 în Billboard Top 200 chart și pe locul 1 în Billboard Independent chart. La sfârșitul lui 2010, Black Veil Brides pleacă în turneu cu trupele The Birthday Massacre, Dommin și Aural Vampire.

Pe data de 14 ianuarie 2011, lanseazã un nou album, "Set the World on Fire", incluzând unsprezece melodii si o melodie bonus in magazinul virtual, iTunes. De asemenea, a fost valabil si un videoclip, prezentând formatia, doar pentru cei ce au facut pre-order (comandã înainte de lansare).
Tot în acest an, Black Veil Brides au lansat un nou EP "Rebels", incluzând doua melodii cover de la Billy Idol si Kiss si o melodie originalǎ.
Inspre sfarsitul lunii martie a anului 2012, solistul trupei, Andy Biersack, a anunțat pe twitter cã o nouã melodie, numitã "Unbroken" va fi inclusã pe linia melodicã a filmului "Avengers". Este de crezut cã un nou album va fi lansat in vara anului 2012, deocamdatã nu au fost fãcute anunțuri oficiale.

Membri[modificare | modificare sursă]

Membri actuali
 • Andy Biersack - voce (2006-prezent), bass (2006-2009)
 • Jake Pitts - lider chitară (2009-prezent)
 • Jinxx - chitară/vioară (2009-prezent)
 • Ashley Purdy - bass (2009-prezent)
 • Christian „Coma” Mora - baterie (2010-prezent)
Foști membri
 • Sandra Alvarenga – baterie (2008-2010)
 • Chris „Hollywood” Bluser – chitară (2008-2009)
 • David „Pan” Burton – chitară (2008-2009)
 • Johnny Herold – lider chitară (2006-2008)
 • Nate Shipp – chitară (2007-2008)
 • Phil Cenedella – bass (2006-2008)
 • Chris „Craven” Riesenberg – baterie (2007-2008)

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume/EP-uri[modificare | modificare sursă]

Dată Album Casă de discuri Poziție în clasamente
US 200 US Independent UK UK Rock
2007 Sex & Hollywood (EP) Lansare proprie
2010 We Stitch These Wounds StandBy 36 1
2011 Set the World on Fire Lava 17 54 3
Rebels (EP) Universal Republic
„—” denotă o lansare care nu a ocupat poziții în clasamente.

Discuri single[modificare | modificare sursă]

An Titlu US
Main.
Album
2010 „Knives and Pens”
Never Give In (EP)
„Perfect Weapon”
We Stitch These Wounds
2011 „Fallen Angels”
Set the World on Fire
The Legacy
29
„Rebel Love Song”
„Rebel Yell”
Rebels EP

Videoclipuri[modificare | modificare sursă]

An Videoclip Regizor
2009 „Knives and Pens” Patrick Fogarty
2010 „Perfect Weapon”
2011 „Fallen Angels” Nathan Cox
„The Legacy”[1] Patrick Fogarty
„Rebel Love Song”
„Rebel Yell” videoclip live

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Black Veil Brides