Black Veil Brides

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ianuarie 2013, Black Veil Brides in concert
Ianuarie 2013, Andy Biersack, vocalistul trupei Black Veil Brides

Black Veil Brides este o formație americană de metalcore (la început)/hard rock/heavy metal (mai târziu). În componența sa curentă sunt Andrew "Andy" Biersack (voce), Ashley Purdy (bass), Jake Pitts (chitară), Jinxx (chitară, vioară), și Christian „CC” Coma (baterie). Membrii formației Black Veil Brides sunt cunoscuți pentru aspectul lor special, inspirat în mare parte de trupa Kiss (machiajul excentric caracteristic), precum și alte trupe glam metal ale anilor 1980. Unii fani dezinformați confundă formația cu una de black metal, însă imagistica cât și muzica acestora este cu mult depărtată de acest gen.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Primii ani și albumul de debut (2006–2011)[modificare | modificare sursă]

Black Veil Brides a fost înființată în anul 2006 cu numele „Brides” și avându-i ca membri pe Andrew Biersack (voce), Johnny Herold (chitară) și Phil Cenedella (baterie), în Delhi, Ohio. La scurt timp au fost contactați pe Myspace de către Nate Shipp (chitară) și de către Chris Riesenberg (baterie). Și-au înregistrat primul EP „Sex & Hollywood” în 2007, însă au început să prindă faimă cu melodia „Knives and Pens” din 2008, a cărui videoclip a avut peste 100 de milioane vizualizări pe YouTube.

La sfârșitul lui noiembrie 2009, David „Pan” Burton părăsește grupul din cauza neînțelegerilor și diferențelor de opinie dintre membri. La scurt timp după plecarea sa, a început să lucreze la proiectul „House of Glass”, împreună cu fostul chitarist al trupei Black Veil Brides, Chris „Hollywood” Bluser. Demouri au fost postate pe MySpace, cu versuri scrise de Biersack. Black Veil Brides răspund, spunând că demourile erau de pe următorul lor album, și că Pan și-a înregistrat vocea peste ele. Pan susține că ar fi scris versurile înainte să se alăture formației, și că demourile erau făcute după cum trebuia să fie piesele originale. Pentru că aceste demouri au fost lansate înaintea albumului We Stitch These Wounds, formația a schimbat titlurile piesei „Funeral in Flames” în „Beautiful Remains” și al piesei „Alive and Burning” în „All Your Hate”, dar „Sweet Blasphemy” își păstrează numele original.

În septembrie 2009, folosind același nume, Black Veil Brides semnează un contract cu casa de discuri StandBy Records. În decembrie 2009 trupa pleacă în primul lor turneu american numit On Leather Wings.

Albumul de debut al trupei, intitulat We Stitch These Wounds, a fost lansat pe 13 iulie 2010 și a vândut peste 10.000 copii în prima săptămână, fiind pe locul 36 în Billboard Top 200 chart și pe locul 1 în Billboard Independent chart. Stilul muzical al albumului este metalcore, stil ce urmează să fie abandonat în favoarea stilului hard rock/heavy metal/glam metal. La sfârșitul lui 2010, Black Veil Brides pleacă în turneu cu trupele The Birthday Massacre, Dommin și Aural Vampire.

Pe data de 14 ianuarie 2011, lansează un nou album, "Set the World on Fire", incluzând unsprezece melodii si o melodie bonus in magazinul virtual, iTunes. De asemenea, a fost valabil si un videoclip, prezentând formatia, doar pentru cei ce au facut pre-order (comandã înainte de lansare).
Tot în acest an, Black Veil Brides au lansat un nou EP "Rebels", incluzând doua melodii cover de la Billy Idol si Kiss si o melodie originalǎ.
Inspre sfarsitul lunii martie a anului 2012, solistul trupei, Andy Biersack, a anunțat pe twitter că o nouã melodie, numitã "Unbroken" va fi inclusã pe linia melodicã a filmului "Avengers".

Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones și Black Veil Brides (2013-2014)[modificare | modificare sursă]

În anul 2013, Black Veil Brides și-au lansat al treilea album, Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones prin Lava Records/Universal Republic Records. Include single-urile In the End, Revelation, Wretched and Divine și We Don't Belong. În principal, albumul este unul de hard rock/heavy metal și include elemente de de gothic rock, punk rock, muzică simfonică și spoken word.

Albumul auto-intitulat al Black Veil Brides a fost lansat în 2014 și cuprinde single-urile Heart of Fire, Faithless și Goodbye Agony.

Vale (2016-prezent)[modificare | modificare sursă]

Black Veil Brides urmează să își lanseze noul album Vale, înregistrat în perioada 2016-2017, în ianuarie 2018. Trei piese ale acestuia au fost deja lansate pe YouTube: When They Call My Name, My Vow și The Outsider.

Membri[modificare | modificare sursă]

Membri actuali
 • Andy Biersack - voce (2006-prezent), bass (2006-2009)
 • Jake Pitts - lider chitară (2009-prezent)
 • Jinxx - chitară/vioară (2009-prezent)
 • Ashley Purdy - bass (2009-prezent)
 • Christian „Coma” Mora - baterie (2010-prezent)
Foști membri
 • Sandra Alvarenga – baterie (2008-2010)
 • Chris „Hollywood” Bluser – chitară (2008-2009)
 • David „Pan” Burton – chitară (2008-2009)
 • Johnny Herold – lider chitară (2006-2008)
 • Nate Shipp – chitară (2007-2008)
 • Phil Cenedella – bass (2006-2008)
 • Chris „Craven” Riesenberg – baterie (2007-2008)

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume/EP-uri[modificare | modificare sursă]

Dată Album Casă de discuri Poziție în clasamente
US 200 US Independent UK UK Rock
2007 Sex & Hollywood (EP) Lansare proprie
2010 We Stitch These Wounds StandBy 36 1
2011 Set the World on Fire Lava 17 54 3
Rebels (EP) Universal Republic
„—” denotă o lansare care nu a ocupat poziții în clasamente.

Discuri single[modificare | modificare sursă]

An Titlu US
Main.
Album
2010 „Knives and Pens”
Never Give In (EP)
„Perfect Weapon”
We Stitch These Wounds
2011 „Fallen Angels”
Set the World on Fire
The Legacy
29
„Rebel Love Song”
„Rebel Yell”
Rebels EP

Videoclipuri[modificare | modificare sursă]

An Videoclip Regizor
2009 „Knives and Pens” Patrick Fogarty
2010 „Perfect Weapon”
2011 „Fallen Angels” Nathan Cox
„The Legacy”[1] Patrick Fogarty
„Rebel Love Song”
„Rebel Yell” videoclip live

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Black Veil Brides