Sari la conținut

Bikers for Humanity România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Emblema Bikers for Humanity este alcătuită din elemente moto (roata dințată/amprentă de anvelopă) și simbolul comunității, "Împreună" format din cele 8 mâini, plus înscrisurile "Bikers For Humnaity"

Bikers For Humanity (Romania) sau B.F.H. este o asociație de voluntari Româneacă fără profit fondată de către MC-ul de radio Cristian Hrubaru cu țelul de a ajuta copii și vârstnici în nevoie prin construirea de adăposturi, case, centre de cultură și aprovizionarea cu alimente, haine și produse de igienă. Bikers For Humanity a început ca un răspuns la un apel de ajutor când, în 2016, Habitat for Humanity Romania confruntându-se cu un proiect caritabil amplu, a apelat la ajutor prin Cristian Hrubaru, acesta publicând un anunț pe rețele de socializare chemând la o mână de ajutor comunitățile motot din România pentru ridicarea a 40 de clădiri. De atunci, Bikers For Humnaity și-a adus aportul în multe proiecte și acțiuni izolate, la nivel național, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și a voluntarilor. Aceștia au construit și/sau reabilitat case, cămine, centre culturare în dfiecare an. Misiunea Bikers For Humanity este de a oferi atât sprijin cât este în puterea voluntarilor persoanelor aflate în nevoie, în special copiilor, bătrânilor și familiilor cu venituri sărace sau fără venituri. Bikers For Humanity se bazează pe voluntari pentru comunitățile locale de motociclete și scopul său este de a le aduna, indiferent dacă sunt motocicliști sau nu, și de a lua măsuri pentru persoanele aflate în dificultate la nivel național.

Scop[modificare | modificare sursă]

Mintea noastră are o putere incredibilă care poate face minuni, dar atunci când este susținută de o inimă dăruitoare, universul poate lua o altă formă. Evident, este universul oamenilor din jurul nostru care nu au avut norocul să aibă tot ce avem fiecare dintre noi și pe care îl putem folosi pentru a oferi mai departe.

Indiferent cine ești, unde ești și ce ai, poți face diferența devenind mai responsabil. Lasă aceste acțiuni să fie începutul a ceva grozav! Întrucât Bikers For Humanity România este doar o asociație nonprofit, principalul său scop este să ajute oamenii și copiii mai puțin norocoși. Această entitate nu are angajați, astfel totul se face de către voluntari, cu voluntari pentru persoanele aflate în nevoie. Voluntarul șef al asociației împreună cu voluntarii de bază și toți voluntarii care ajută la realizarea lucrurilor, doresc să creadă că Bikers For Humanity România este o familie formată din oameni care au grijă de alți oameni.

Activități[modificare | modificare sursă]

Ediții Anuale[modificare | modificare sursă]

În fiecare an Bikers For Humanity România adună voluntari din toată țara, motocicliști sau nu, într-un weekend sau două, pentru a construi proiecte pentru oamenii mai puțin norocoși. Șantierul devine aglomerat de tot felul de oameni cu barbă, păr lung, îmbrăcați în piele, dispuși să ajute prin munca grea, dar cu zâmbete pe buze.

2023[modificare | modificare sursă]

Bikers for Humanity România s-a alăturat unui demers nobil, împreună cu Asociația Branul Nostru. Motocicliștii voluntari și-au adunat forțele la construirea a două clădiri destinate familiilor defavorizate (30 de persoane, inclusiv copii, vârstnici sau persoane cu dizabilități locomotorii), care locuiau în locuințe improvizate și insalubre, în vecinătatea unui obiectiv turistic major, Castelul Bran. Moe detalii în link-ul.

2022[modificare | modificare sursă]

Cabana cu Observator Astronomic Bikers For Humanity a fost un proiect ambițios. Această cabană a fost construită pentru sute de copii din medii defavorizate, care sunt îngrijiți cu atâta dăruire de către prietenii din Asociația Casa Bună, în Nucșoara, județul Argeș. Observatorul a fost gata de utilizare în 11 luni, o adevărată provocare și un efort real.

2021[modificare | modificare sursă]

Această ediție trebuia organizată într-un format separat, deoarece contextul nesigur în care putea fi organizată, având în vedere pandemia de COVID-19, era mai bine să împărtășim activitățile de desfășurat la cele 5 centre pentru copii instituționalizați din [https ://bikersforhumanity.ro/ramnicu-sarat-2021/ Râmnicu Sărat – Județul Buzău]. 5 case renovate din temelii, Azur, Magnolia, Orhideea, Campionii si Învigătorii

2020[modificare | modificare sursă]

Din cauza restricțiilor legate de pandemie, planurile pentru 2020 au fost amânate pentru anul viitor. Dar chiar și așa, 2020 a fost anul în care Bikers For Humanity România a ajutat multe spitale cu rechizite medicale, haine, mobilier medical, echipament de protecție pentru produse medicale, lenjerie de pat tratată, chiar a ajutat construiți spitale de campanie pentru pacienții cu COVID-19.

2019[modificare | modificare sursă]

Peste 300 de motocicliști au pus un zâmbet pe fiecare dintre cele 53 de fețe de copii instituționalizați de la Centrul „Cocorii”. Scopul a fost să le aducă o mulțime de cadouri și să le îmbunătățească nivelul de trai din 7 locații: 4 apartamente și 3 case. Și anul acesta mobilizarea comunității motocicliștilor a fost exemplară: în doar 2 ore s-au înscris 250 de voluntari și s-au prezentat peste 300. Știi că faci parte din ceva nobil, important, uman, când citești o postare pe internet: „Vreau să schimb biletul la concert Metallica cu un loc pe lista voluntarilor Bikers for Humanity!”

2018[modificare | modificare sursă]

Chirnogeni, Constanța, a fost prima ediție la care au intrat în acțiune fără sprijinul Habitat for Humanity. Cu ajutorul unor sponsori generoși, al unor parteneri foarte deschiși la minte și din suflet, au făcut-o aproape intuitiv, folosind experiența edițiilor precedente. Primarul municipiului Chirnogeni a fost încântat și deschis la inițiativa lor.

2017[modificare | modificare sursă]

După succesul de la Bacău, au decis ca această mișcare frumoasă să meargă mai departe, fiindu-le un lucru mult prea frumos și că ar fi o greșeală să nu mai continue. Au contactat persoane Habitat for Humanity și au decis să dea o mână de ajutor pe șantierul din județul Cumpăna, Constanța. De data aceasta au stabilit un număr mai mic de motocicliști necesari... 150. Este un lucru foarte bine că acest aspect a fost pus pe primul loc, deoarece erau „la risc” să aibă cel puțin 1000 de oameni să vină după succesul din anul precedent. Într-un astfel de caz, s-ar pune problema asigurării condițiilor de muncă: scule, echipament de protecție, o întreagă logistică.

2016[modificare | modificare sursă]

În iunie 2016, 400 de motocicliști din toată țara s-au adunat pe șantierul de lucru Habitat în Bacău. Misiunea a fost de a realiza într-o singură zi: 40 de fundații pentru 40 de case destinate oamenilor săraci. Ei trebuiau: să facă structurile/stâlpii din oțel armat, să creeze amestecul de ciment, să folosească roaba pentru transport și apoi să umple șanțurile fundației.

Donații[modificare | modificare sursă]

Bikers For Humanity Romania este adesea văzută adunând resurse de la voluntari, parteneri, sponsori și comunități de motocicliști și oferă sau ajută organizații aleatorii, case de bătrâni, copii din comunitate, familii care au nevoie cu alimente, haine, produse de igienă și alte lucruri oamenilor. nevoie, prin donații, de campanii de donare de sânge, de acțiuni la articolele donate de prietenii Bikers For Humanity România.

Concerte caritabile[modificare | modificare sursă]

Bikers For Humanity România a început în 2022 să organizeze festivaluri de rock autohton în cadrul Bikers For Humanity Rock Fest în fiecare an la [Brezoiu Lumii] Brezoi, județul Vâlcea, aducând pe scenă trupe rock locale concertând pentru proiectele anuale în derulare. În fiecare an [Bikers For Humanity România]] desemnează o trupă rock drept Ambasador al Bikers For Humanity.

2023[modificare | modificare sursă]

23 Iunie[modificare | modificare sursă]

24 Iunie[modificare | modificare sursă]

25 Iunie[modificare | modificare sursă]

2022[modificare | modificare sursă]

24 Iunie[modificare | modificare sursă]

25 Iunie[modificare | modificare sursă]

26 Iunie[modificare | modificare sursă]