Betthorus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Betthorus a fost o fortăreață a unei legiuni romane; Acesta este situată în actualul El-Lejjun, Guvernoratul Karak, Iordania,[1] la nord-est de Al Karak. Locul se află în imediata apropierea izvoarelor 'Ain-Lejjun,[2] într-un wadi cu același nume, care se varsă în Wadi Mujib.

Fortăreața dreptunghiulară, măsurând 190 metri (620 ft) de 242 metri (794 ft), acoperă 11,4 acri (46 dunami). zidul de apărare⁠(d) exterior era lat de 2,5 metri (8 ft 2 in), și avea douăzeci de turnuri de flancare de formă semicirculară, patru turnuri de colț rotunde și o poartă la fiecare zid - cele majore la nord-est și nord-vest, iar cele minore la celelalte două. O biserică este datată la 500. A fost avariată de cutremurele din 363, 505 și 551.

Legiunea a IV-a Martia a fost staționată acolo în secolul al IV-lea. Trupele au fost îndepărtate în jurul anului 530, după ce gassanizi au fost însărcinați cu apărarea frontierei.[3] În anii 1980 Thomas S. Parker a excavat situl.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Al Lajjun in Mapcarta: [1].
  2. ^ Linton, Gregory. „Castella in Arabia”. Virtual Karak Resources Project. Arhivat din original la . 
  3. ^ Linton, Gregory. „The End of the Roman Frontier in Arabia”. Virtual Karak Resources Project. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Linton, Gregory. „Legionary Fortresses in Arabia”. Virtual Karak Resources Project. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]