Bernhard, Prinț de Saxa-Meiningen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bernhard
Prinț de Saxa-Meiningen
Date personale
Născut30 iunie 1901(1901-06-30)
Köln, Germania
Decedat (83 de ani)
Bad Krozingen, Germania
PărințiPrințul Friedrich Johann de Saxa-Meiningen
Contesa Adelaide de Lippe-Biesterfeld
Frați și suroriPrince Ernst of Saxe-Meiningen[*][[Prince Ernst of Saxe-Meiningen (Saxe-Meiningern Royal (1895-1914))|​]]
Georg, Prinț de Saxa-Meiningen
Prințesa Adelheid de Saxa-Meiningen
Prințesa Feodora de Saxa-Meiningen Modificați la Wikidata
Căsătorit cuMargot Grössler
Baroneasa Vera Schäffer de Bernstein
CopiiFeodora Prinzessin von Sachsen-Meiningen
Frederick Ernest Prinz von Sachsen-Meiningen
Prințesa Eleonore
Prințul Konrad
Prințesa Almut
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiearistocrat[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Apartenență nobiliară
Titluriduce
Familie nobiliarăCasa de Saxa-Meiningen
Șeful Casei de Saxa-Meiningen
Domnie6 ianuarie 1946 – 4 octombrie 1984
PredecesorPrințul Georg
SuccesorPrințul Konrad

Bernhard, Prinț de Saxa-Meiningen (germană Bernhard, Prinz von Sachsen-Meiningen; 30 iunie 19014 octombrie 1984) a fost Șeful Casei de Saxa-Meiningen din 1946 până la moartea sa.

Prinț de Saxa-Meiningen[modificare | modificare sursă]

Bernhard s-a născut la Köln ca al treilea fiu al Prințului Friedrich Johann de Saxa-Meiningen și a contesei Adelaide de Lippe-Biesterfeld. Tatăl său a fost al doilea fiu al lui Georg al II-lea, Duce de Saxa-Meiningen iar mama sa a fost o fiică a contelui Ernst de Lippe-Biesterfeld.

După decesul fratelui său mai mare Prințul Georg în 1946 nepotul său Prințul Frederick Alfred a renunțat la drepturile sale de succesiune așa că Bernhard a succedat la conducerea casei de Saxa-Meiningen și a titlului de Duce de Saxa-Meiningen (ca Bernhard al IV-lea).

Cu prima lui căsătorie a fost una morganatică, al doilea fiu al său Prințul Frederick Konrad i-a succedat la conducerea casei ducele.

Bernhard și prima lui soție au fost declarați vinovați de o conspirație nazistă împotriva Austriei în 1933; el a fost condamnat la șase săptămâni de închisoare în timp ce ea a fost sub arest la domiciliu. După intervenția reprezentantului german, el a fost eliberat după care a plecat în Italia. Trei săptămâni mai târziu a fost arestat în timp ce încerca să se întoarcă la castelul său din Pitzelstaetten.[1] [2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ To, Wireless (). „Nazi Prince and Princess Flee Austria, Abusing Freedom German Envoy Obtained”. NYTimes. Accesat în . 
  2. ^ „AUSTRIANS RETAKE PRINGE WHO FLED; Bernhard of Saxe-Meiningen, Nazi, Is Captured Trying to Re-enter His Castle”. NYTimes. . Accesat în .