Bedford HC

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bedford HC
1940-1941 Bedford HC/JC
Prezentare generală
MarcăBedford Vehicles
Perioadă producție1938-1953
Cronologie
SuccesorBedford HA
Bedford CA


Bedford HC este un vehicul comercial ușor produs de Bedford Vehicles între 1938 și 1953. Aproximativ 165.000 de unități ale vehiculului au fost vândute în întreaga lume și a fost destul de popular pentru acea vreme. Vehiculul și-a împărțit trenul de rulare cu seria H Vauxhall 10-4 berlină. Producția de vehicule civile a încetat în timpul celui de-al doilea război mondial, cu vanul HC reintrând în producție pentru o vreme după ostilități. Mai târziu, la HC s-a alăturat Bedford JC, care a fost înlocuit cu PC-ul Bedford cu acoperiș superior, după război. Odată cu sosirea mult mai modernului Bedford CA, computerul învechit de acum a fost în cele din urmă retras.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Motorul original al lui HC era o unitate cu patru cilindri de 1203 cmc, care la momentul respectiv era evaluat la 34,5 CP. În ianuarie 1939 a fost introdusă o versiune de camionetă cu caroserie din lemn numită „Utilitara Vagon”. Sarcina utilă a fost de 5 sau 6 sute lungi (560 sau 670 lb; 250 sau 300 kg). HC a fost cel mai mic vehicul al Bedford la acea vreme și după ce a fost întrerupt în toamna anului 1948, Bedford a rămas în afara segmentului până la introducerea în 1963 a Bedford HA.

De la mijlocul anului 1938, HC a fost asamblat și în Australia, unde a fost comercializat sub numele de Bedford 6cwt Carryall. Era disponibilă o autoutilitară cu acoperiș inferior și uși frontale rotunjite, la fel ca și trei utilități coupé diferite: o livrare deschisă, o livrare la fântână și o livrare cu panouri flare. Motorul a fost neschimbat față de piața britanică. Gama de stiluri de caroserie a fost ulterior mărită la șapte, inclusiv un utilitar roadster (un pickup fără acoperiș).

Legături externe[modificare | modificare sursă]