Lista botaniștilor după abrevierea de autor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la B.Fedtsch. (biolog))


Aceasta este o listă incompletă de botaniști după abrevierile lor de autor, care sunt destinate citării denumirilor științifice sau a lucrărilor pe care le-au publicat. Această listă este întocmită după Authors of Plant Names⁠(en)[traduceți] de Brummitt & Powell (1992).[1] Utilizarea acelei liste este recomandată prin Nota 1 Rec. 46A[2] din International Code of Nomenclature for algae, fungi, and plants. Lista este actualizată online la The International Plant Names Index[3] și Index Fungorum.[4]

De notat că în unele cazuri abrevierea de autor constă dintr-un nume de familie complet, iar în alte cazuri numele este abreviat sau/și însoțit de una sau mai multe inițiale. Nu se pun spații între inițiale și nume (sau abrevierea sa).

Ordinea intrărilor[modificare sursă]

Lista de aici este menținută strict în ordinea alfabetică a abrevierilor; astfel "A.B.Jacks." apare la litera "A" și nu la "J", și este situat astfel ca și cum caracterele ar fi fost "ABJACKS". Capitalizarea este ignorată, la fel ca și toate caracterele non-alfabetice ca puncte și spații. Semenele diacritice de asemenea sunt ignorate, astfel încât, de exemplu, "ü" este tratat ca și cum ar fi "u".

Navigare[modificare sursă]

Din cauza lungimii sale, lista este despărțită în mai multe pagini separate. Toate secțiunile alfabetice pot fi accesate din cuprins.

A[modificare | modificare sursă]

Liste: 

A

B

C

D

E F

G

H

I J

K L

M

N O

P

Q R

S

T U V

W X Y Z

B–Z[modificare | modificare sursă]

Liste: Sus

A

B

C

D

E F

G

H

I J

K L

M

N O

P

Q R

S

T U V

W X Y Z

Pentru a găsi intrări ce încep cu B–Z, folosiți cuprinsul de mai sus.

Referințe[modificare sursă]

  1. ^ Brummitt, R.K.; Powell, C.E., ed. (). Authors of Plant Names: a List of Authors of Scientific Names of Plants, with Recommended Standard Forms of their Names, Including Abbreviations. Royal Botanic Gardens, Kew. ISBN 978-0-947643-44-7. 
  2. ^ McNeill, J.; et al. (ed.). International Code of Nomenclature for algae, fungi, and plants (Melbourne Code) (ed. electronic). Bratislava: International Association for Plant Taxonomy. Rec. 46A Note 1. 
  3. ^ „IPNI: Author search”. The International Plant Names Index. 
  4. ^ „Authors of Fungal Names”. Index Fungorum. 
  5. ^ Corvallis (Oregon) Gazette-Times. Feb. 6, 2009
  6. ^ Harvard University Herbaria & Libraries Index of Botanists
  7. ^ Eduard Frey. Albert Kurz: 6 Oktober 1886 bis 19 Juli 1948. Mitteilungen der Naturforschenden Gesellschaft in Bern. Neue Folge. vol. 1949. no. 6. pages 185-188

Vezi și[modificare sursă]

Legături externe[modificare sursă]