Audit energetic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Auditul energetic al unei clădiri urmărește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și ale instalațiilor aferente acesteia și stabilirea, din punct de vedere tehnic și economic a soluțiilor de reabilitare sau modernizare termică și energetică a construcției și a instalațiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obținute din activitatea de analiză termică și energetică a clădirii.

Audit energetic VS Certificatul de performanță energetică[modificare | modificare sursă]

Certificatul de performanță energetică al unei clădiri urmărește declararea și afișarea performanței energetice a clădirii, prezentată într-o formă sintetică unitară, cu detalierea principalelor caracteristici ale construcției și instalațiilor aferente acesteia, rezultate din analiza termică și energetică.

Dacă certificatul energetic doar calculează performanța energetică a clădirii în funcție de mai multe sisteme consumatoare de energie, auditul energetic presupune prezentarea de soluții pentru reducerea acestor consumatori energetici prin intermediul unor intervenții fizice asupra clădirii.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Metodologia de calcul al performanței energetice a clădirilor Partea a III-a, Auditul și certificatul de performanță a clădirii Indicativ Mc 001/3 – 2006, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 126bis din 21/02/2007.