Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Malaysia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Malaysia
AbrevierePFAM
Motto„Sprijinirea jucătorilor, construirea jocului”
Înființare2009
SediuSubang Jaya
LocațieSelangor, Malaysia
Zona deservităMalaysia
PreședinteSafee Sali
Vice-PreședinteShahrom Kalam
CEOIzham Ismail
AfilieriAsociația de Fotbal din Malaysia
FIFPro

Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Malaysia (malaeză Persatuan Pemain Bolasepak Profesional Malaysia, abbreviat: PFAM) este o organizație reprezentativă pentru jucătorii profesioniști de fotbal din Malaysia, înființată în 2009.[1] Este afiliată organizației mondiale a fotbalului profesionist, FIFPro, din 22 octombrie 2013.[2] Aceasta a fost înregistrată la Biroul Comisarului pentru Sport din Malaysia la 4 august 2014.[3]

PFAM a fost inactivă timp de câțiva ani până când a fost reactivată în 2013, Hairuddin Omar fiind ales președinte al asociației.[4]

Pentru sesiunea 2019-2021, Safee Sali a condus organizația și a fost asistată de Shahrom Kalam în calitate de vicepreședinte.

PFAM urmărește interesele jucătorilor de fotbal din Malaysia, indiferent dacă sunt încă activi sau retrași.[5] PFAM este, de asemenea, responsabil pentru atribuirea PFAM Player of the Month, acordat celui mai bun jucător de fotbal din Malaysia lunar.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Al-Ikhsan Sports co-brands with Football Association Malaysia”. New Straits Times. . Arhivat din original la . Accesat în . Established in 2009, and affiliated with the worldwide professional football organisation FIFPro since 2013, PFAM is platform that provides Malaysian professional footballers support and advice for their career development. 
  2. ^ „Malaysia [Professional Footballers Association of Malaysia]”. FIFPro. Accesat în . 
  3. ^ Tony Mariadass (). „PFAM are legal, says Izham”. The Malay Mail. Accesat în . 
  4. ^ Fadzrie Hazis (). „PFAM kembali bernafas” (în malaeză). Astro Awani. Accesat în . 
  5. ^ Nik Afiq (). „PFAM urges FAM to take action on KAFA for late payment issue”. Goal.com. Yahoo! News. Accesat în .