Armată regulară

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Armata regulară sau regulată este armata constituită conform unor legi, norme și regulamente guvernamentale. Este armata oficială a unui stat sau a unei puteri legal constituite, în contrast cu armata neregulară cum ar fi : armatele private, trupele de gherilă sau mercenari, etc.

Armata regulară este de obicei împărțită în:

  • armata permanentă, care este menținută sub arme și pe timp de pace, a căror singură ocupație este pregătirea de luptă sau lupta propriu-zisă
  • armata de rezervă, care este activă numai în situații de urgență, cum ar fi în timpul războaielor.

O armată regulară poate fi:

  • conscripțională, unde există conscripția sau încorporarea (serviciul militar obligatoriu) , formată din militari profesioniști, voluntari și conscriși, iar rezerva este obligatorie (rezerviștii care au încheiat serviciul militar activ).
  • neconscripțională ( profesionistă), compusă în exclusivitate din militari profesioniști și voluntari (absența serviciului obligatoriu și prezența unei rezerve voluntare). Nu este exact aceeași cu o armată permanentă, întrucât există armate permanente atât în ​​modelul militar conscripțional cât și în cel profesional.

În Regatul Unit și Statele Unite, termenul armată regulară înseamnă armata de serviciu activ profesional, diferită de componenta de rezervă: Rezerva Armatei de Uscat, fosta Armata Teritorială, în Regatul Unit ( en. Army Reserve ) și Rezerva Armatei de Uscat (en. U.S. Army Reserve ) și Garda Națională a Armatei de Uscat (en Army National Guard) în Statele Unite.