Ariel Moscovici

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ariel Moscovici
Date personale
Născut1956 (68 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiesculptor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Ariel Moscovici (n. 23 iunie 1956, București, România) este un desenator și sculptor francez de origine română. Desenele și sculpturile sale au fost expuse în expoziții personale sau de grup în Franța la Salons de Mai, Grands et Jeunes d'aujourd'hui, Réalités Nouvelles, Le 33-ieme Salon de la Jeune Sculpture, Le 30-ieme Salon de Montrouge et Figuration.

Pe plan internațional, lucrări de ale sale au fost subiectul unor expoziții personale sau de grup în țări precum Andorra, Spania, Belgia, Germania, Luxembourg, Coreea de Sud, Taiwan și Japonia. Lucrări ale sculptorului au fost răsplătite cu premiul întâi la Biennale Internationale de Sculpture Contemporaine, Collioure, respectiv cu alte premii ale muzeului Taipei Fine Arts Museum din Taiwan. Lucrarea cea mai cunoscută a lui Ariel Moscovici până în prezent este grupul sculptural de opt piese intitulat Între cer și pământ instalat în anul 2003 în piața complexului Taipei 101, cel mai mare zgărie-nori al momentului respectiv.

Bucureșteanul, care a emigrat din România în Franța, a terminat institutul de artă École Nationale Supérieure des Beaux-Arts (cunoscut sub acronimul ENSBA) din Paris în 1979. Artistul plastic locuiește în sudul Franței cu soția sa, sculptorul francez Sylvie Rivillon.

Colecții particulare și publice[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. Biography, Web site-ul oficial al lui Ariel Moscovici—Verificat la data de 4 iulie 2008
  2. Ariel Moscovici, Afirmațiile sculptorului într-o discuție dintre artist și Alton Thompson, martie, 2008
  3. Catalog tipărit, Ariel Moscovici Sculptures, Chateau Le Puget Art Gallery, Alzonne 11170, Franța, 2007

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Ariel MOSCOVICI, Le Delarge, accesat în