Sari la conținut

Ard în flăcări

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Ard în Flăcări)

„Ard în flăcări”

Coperta albumului de proveniență, Flăcări.
Disc single de Anna Lesko
LansareRomânia România: 2002
Formatdifuzare (radio și TV)
Înregistrare2002
Genpop
Durată3:49[1]
Casă de discuriCat Music
ProducătorMarius Moga[2]
Cronologie – Anna Lesko
„Ard în flăcări”
(2002)
Inseparabili
(2003)
Alte informații
* 82 România (Romanian Top 100)

„Ard în flăcări” este un cântec al interpretei moldovence Anna Lesko. Compoziția a fost produsă de Marius Moga și inclusă pe albumul de debut al solistei, Flăcări.[2][1] Piesa reprezintă și primul extras pe single din cariera artistei, activând slab în ierarhiile de specialitate din România.[3]

Informații generale

[modificare | modificare sursă]

În anul 2000, Lesko a decis să se concentreze pe o serie de proiecte muzicale, în acest scop a început să participe la concerte cu formația Direcția 5, alături de care a susținut recitaluri timp de aproximativ un an.[4] Ulterior, în anul 2002 a luat startul promovarea cântecului „Ard în flăcări”.[5] Acesta posedă un ritm dinamic, influențe slave și un grup de versuri în limba rusă.[6][2] Înregistrarea, compusă de producătorul muzical Marius Moga,[2] a beneficiat de un videoclip — filmat în prezența regizoarei Andreea Păduraru — și de o campanie de promovare adiacentă.[7] Pentru scurtmetrajul realizat s-au folosit peste trei tone de sare, pe post de nisip, pentru a reda aspectul de planetă.[7] Păduraru s-a declarat mulțumită de colaborarea cu Lesko, afirmând totodată faptul că aceasta posedă „calități actoricești”.[7] Grație difuzărilor primite din partea posturilor de radio din România, compoziția a intrat în ierarhia națională Romanian Top 100 la finele aceluiași an, reușind să se poziționeze pe trepta cu numărul optzeci și doi.[3] În ciuda prezenței slabe înregistrare în clasamentul românesc, „Ard în flăcări” a devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece din întreaga carieră a interpretei.[5] Videoclipul a fost inclus pe albumul video lansat de Lesko în anul 2006, Anna Lesko Video Collection.[8]

Țară (clasament) Poziția
maximă
Referință
România România (Romanian Top 100) 82 [3]
  1. ^ a b en Discogs.com. Flăcări. Accesat la data de 7 septembrie 2010.
  2. ^ a b c d ro Radio Boss.ro. Biografia Annei Lesko Arhivat în , la Wayback Machine.. Accesat la data de 7 mai 2010.
  3. ^ a b c ro en Romanian Top 100. „Ard în flăcări” ocupă locul 82 în ierarhia celor mai difuzate cântece din România. Accesat la data de 29 octombrie 2008.
  4. ^ ro Viva.ro. „Anna Lesko - Greu de sedus”. Accesat la data de 29 octombrie 2008.
  5. ^ a b ro Știri. Acasă.ro. „Anna Lesko - concert in Twice in aceasta seara”. Accesat la data de 7 mai 2010.
  6. ^ ro My Confidential.ro. „Anna Lesko da startul petrecerii rusesti din seara aceasta”. Accesat la data de 7 mai 2010.
  7. ^ a b c ro Muzica.phg.ro. „Anna Lesko — Singura ei avere: capitalul sentimental” Arhivat în , la Wayback Machine.. Accesat la data de 7 mai 2010.
  8. ^ ro Ziarul de Iași.ro. „Anna Lesko lanseaza un DVD cu videoclipuri si interviuri”. Accesat la data de 7 septembrie 2010.

Legături externe

[modificare | modificare sursă]