Ard în flăcări

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

„Ard în flăcări”

Coperta albumului de proveniență, Flăcări.
Disc single de Anna Lesko
LansareRomânia România: 2002
Formatdifuzare (radio și TV)
Înregistrare2002
Genpop
Durată3:49[1]
Casă de discuriCat Music
ProducătorMarius Moga[2]
Cronologie – Anna Lesko
„Ard în flăcări”
(2002)
Inseparabili
(2003)
Alte informații
* 82 România (Romanian Top 100)

„Ard în flăcări” este un cântec al interpretei moldovence Anna Lesko. Compoziția a fost produsă de Marius Moga și inclusă pe albumul de debut al solistei, Flăcări.[2][1] Piesa reprezintă și primul extras pe single din cariera artistei, activând slab în ierarhiile de specialitate din România.[3]

Informații generale[modificare | modificare sursă]

În anul 2000, Lesko a decis să se concentreze pe o serie de proiecte muzicale, în acest scop a început să participe la concerte cu formația Direcția 5, alături de care a susținut recitaluri timp de aproximativ un an.[4] Ulterior, în anul 2002 a luat startul promovarea cântecului „Ard în flăcări”.[5] Acesta posedă un ritm dinamic, influențe slave și un grup de versuri în limba rusă.[6][2] Înregistrarea, compusă de producătorul muzical Marius Moga,[2] a beneficiat de un videoclip — filmat în prezența regizoarei Andreea Păduraru — și de o campanie de promovare adiacentă.[7] Pentru scurtmetrajul realizat s-au folosit peste trei tone de sare, pe post de nisip, pentru a reda aspectul de planetă.[7] Păduraru s-a declarat mulțumită de colaborarea cu Lesko, afirmând totodată faptul că aceasta posedă „calități actoricești”.[7] Grație difuzărilor primite din partea posturilor de radio din România, compoziția a intrat în ierarhia națională Romanian Top 100 la finele aceluiași an, reușind să se poziționeze pe trepta cu numărul optzeci și doi.[3] În ciuda prezenței slabe înregistrare în clasamentul românesc, „Ard în flăcări” a devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece din întreaga carieră a interpretei.[5] Videoclipul a fost inclus pe albumul video lansat de Lesko în anul 2006, Anna Lesko Video Collection.[8]

Clasamente[modificare | modificare sursă]

Țară (clasament) Poziția
maximă
Referință
România România (Romanian Top 100) 82 [3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b en Discogs.com. Flăcări. Accesat la data de 7 septembrie 2010.
  2. ^ a b c d ro Radio Boss.ro. Biografia Annei Lesko Arhivat în , la Wayback Machine.. Accesat la data de 7 mai 2010.
  3. ^ a b c ro en Romanian Top 100. „Ard în flăcări” ocupă locul 82 în ierarhia celor mai difuzate cântece din România. Accesat la data de 29 octombrie 2008.
  4. ^ ro Viva.ro. „Anna Lesko - Greu de sedus”. Accesat la data de 29 octombrie 2008.
  5. ^ a b ro Știri. Acasă.ro. „Anna Lesko - concert in Twice in aceasta seara”. Accesat la data de 7 mai 2010.
  6. ^ ro My Confidential.ro. „Anna Lesko da startul petrecerii rusesti din seara aceasta”. Accesat la data de 7 mai 2010.
  7. ^ a b c ro Muzica.phg.ro. „Anna Lesko — Singura ei avere: capitalul sentimental”. Accesat la data de 7 mai 2010.
  8. ^ ro Ziarul de Iași.ro. „Anna Lesko lanseaza un DVD cu videoclipuri si interviuri”. Accesat la data de 7 septembrie 2010.

Legături externe[modificare | modificare sursă]