Andrei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Andrei nume de familie sau prenume masculin (provine din greaca veche: ánthrōpos = fiinta umana si a derivat in ANDROS = bărbat ) se poate referi la:

înainte de o vocală, elementul anthrop-, care formează cuvinte, însemnând "care aparține omului sau ființelor umane". Forma de antropos in greaca "om, ființă umană" (uneori inclusiv femei) de la Attic andra (genitiv andros), de la grecescul aner "omul" (spre deosebire de o femeie, un zeu sau băiat) om "(cf. sanscrita nar-, armeniana ayr, welsh ner).

Prinți și suverani
Prenume

Statistici[modificare | modificare sursă]

În România, în anul 2010 existau aproximativ 645.000 de români care aveau numele Andrei, Andreea sau alte nume derivate din „Andrei”[1]. Din aceștia, 322.667 erau bărbați, iar 322.327 erau femei[1].

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Peste 600.000 de români își aniversează onomastica de Sf. Andrei, 29 Noiembrie 2010, evz.ro, accesat la 4 decembrie 2010
Dezambiguizare Pagina aceasta de dezambiguizare listează articolele care au titluri identice sau susceptibile de confuzie.
Dacă ați ajuns aici prin intermediul unei legături interne care trebuia să trimită direct la un articol, vă rugăm să o corectați.