Aliona Lanskaia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Alyona Lanskaya)
Aliona Lanskaia
Date personale
Nume la naștereAliona Lanskaia
Născută (38 de ani)
Moghilău, RSS Bielorusă, URSS Modificați la Wikidata
Cetățenie Belarus Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreață
Activitate
StudiiBielaruska-Rasijski ŭniviersitet[*][[Bielaruska-Rasijski ŭniviersitet (education organization in Mogilev, Belarus)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalPop
Ani de activitate2011 - prezent
PremiiZaslužany artyst Respubliki Bielaruś[*][[Zaslužany artyst Respubliki Bielaruś (Belarusian title of honour)|​]]
Padziaka Prezidenta Respubliki Bielaruś[*][[Padziaka Prezidenta Respubliki Bielaruś (Belarusian distinction)|​]] ()[1]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Aliona Lanskaia (născută la 7 septembrie 1985 în Moghilău, Belarus) este o cântăreață din Belarus. Aliona Lanskaia a câștigat Slavianski Bazaar Contest în Vitebsk.[2] Aliona va reprezenta Belarusul la Concursul Muzical Eurovision 2013 din Malmö.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Ea a încercat și în 2011 să poată participa și reprezenta țara în Concursul Muzical Eurovision 2012, însă nu a avut succes cu melodia All My Life. Deși a reușit să intre în finală, și chiar să o câștige, în urma unor cercetări făcute de președinta bielorusă, a rezultat că voturile au fost aranjate. Astfel ea a fost înlocuită de Litesound (ei au luat locul 2 în finala Euroforest).

După descalificarea din 2012, Aliona a revenit și în Euroforest 2013, reușind să câștige cu melodia Rhythm of Love compusă de Leonid Șirin, Yuri Vașciuk și A. Șirin, reușind să primească maximul de puncte din partea juriului și din partea televotingului.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://zviazda.by/be/news/20201223/1608727846-dzyarzhuznagarod-i-padzyaki-prezidenta-udastoeny-90-pradstaunikou-roznyh  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Наважылава, Вольга (). „Як «саламяная дзяўчынка» стала «белай ластаўкай»” (PDF). Byarozka⁠(be)[traduceți] (în belarusă) (6 (1000)): 57–61. ISSN 0320-7579. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în .  line feed character în |journal= la poziția 176 (ajutor); Legătură externa în |journal= (ajutor)