A Loint of Paw

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
A Loint of Paw
Informații generale
Autor Isaac Asimov
Gen povestire polițistă
Ediția originală
Limba engleză
Țara primei apariții Statele Unite
Data primei apariții august 1957

"A Loint of Paw" este o povestire polițistă scrisă de Isaac Asimov care a apărut inițial în numărul din august 1957 al The Magazine of Fantasy & Science Fiction.[1] Numele alternativ este "A Niche In Time Saves Stein".

A fost retipărită în colecția din 1968 Asimov's Mysteries și în colecția din 1986 The Best Science Fiction of Isaac Asimov. Titlul povestirii este un joc de cuvinte pe baza expresiei "a point of law" ("un punct de lege").

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Povestirea implică un criminal numit Stein, care a fraudat peste 100.000 dolari și care a intrat apoi într-o mașină a timpului care l-a dus în ziua următoare expirării urmării judiciare împotriva sa. Povestirea arată cum a decurs cazul împotriva lui Stein și cum hotărârea judecătorului a fost exprimată eventual sub forma unui joc de cuvinte.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Stories, Listed by Author” (Reference). The Locus Index to Science Fiction. Există o versiune arhivată la 23 octombrie 2007. http://www.locusmag.com/index/s31.html. Accesat la 30 octombrie 2007. 
  2. ^ Asimov, Isaac (29 aprilie 2005). „A Loint of Paw.”. Weekly Reader Corporation. http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=f5h&AN=16791844&site=ehost-live. Accesat la 30 octombrie 2007.