Școală de șoferi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Școala de șoferi este organizația care se ocupă de instruirea teoretică și practică a candidaților pentru obținerea unuia dintre permisele de conducere existente, clasificate pe categorii ( AM, A1, A2, A, B, B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE). In deutschland muss man den nach 10 jahren umschreiben lassen aber es gehört zu europe

Categoria A : Motociclete cu sau fara atas si tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW .

Categoria B : 1. Autovehiculul a cărui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune , in afara conducatorului nu este mai mare de 8 . 2. Ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a cărei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg . 3. Ansamblul de vehicule a căror masa totala maxima autorizata nu depaseste 4.250 kg , format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a cărei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg 4. Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule a cărui masa totala maxima autorizata nu depaseste 4.250 kg , format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a cărei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule .

Categoria C : 1. Autovehiculul , altul decat cele din categoria D sau D1 , a cărui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg si care este proiectat si construit pentru transportul a maximum 8 pasageri in afara conducatorului auto . 2. Ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a cărei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg .

Categoria E : Ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C sau autovehicul tragator din categoria D si remorca sau semiremorca a cărei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg .

Categoria D : Autovehiculul destinat transportului de persoane avand mai mult de 8 locuri pe scaune , in afara locului conducatorului . Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a cărei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg .