Wikipedia:Unde întreb/Arhivă/2003

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Contra-exemple[modificare sursă]

Această pagină încearcă să dea o mână de ajutor personalizat persoanelor care vor să contribuie la Wikipedia în limba română. Dacă nu aveți nici un interes în acest proiect, sau dacă întrebarea Dvs. nu este legată de acest proiect, nu folosiți această pagină. Iată o pagină de contra-exemple, vă rugăm să nu folosiți această pagină pentru acel gen de întrebări. Cu alte cuvinte, nu folosiți această pagină pentru: cereri de referate, anunțuri diverse, întrebări despre lume și lucruri în general. Și nu, nu este normal nici să ne indicați aici subiectele care vă pasionează: dacă vă pasionează suficient, puteți să scrieți despre ele în Wikipedia, nu este necesar să facem noi asta. Pentru astfel de probleme mergeți la Cafeneaua Wikipediei.

Cum să scriu un articol?[modificare sursă]

  • vreau sa va dau un referat cu beethoven. cum sa fac?
Apasă aici, copy/paste referatul în caseta mare de text și apoi clic pe "Salvează pagina" în partea de jos. E scris de tine referatul? Mulțumim! --Gutza 19 Noi 2003 16:19 (UTC)
Despre Ludwig van Beethoven există deja un articol. Te rugăm dacă se poate să adaugi informație în articolul deja existent. --Danutz 19 Noi 2003 17:39 (UTC)
  • vreau sa creez un articol nou, deocamdata nu stiu exact ce, cum fac fara sa va intreb k mai sus? (sper k am fost destul de coerent)

creare articol nou, neexstent[modificare sursă]

cum fac? :)

ca să faci un articol nou, neexistent, ai două posibilități:
1. Ori faci clic pe linkurile roșii dintr-un articol scris (și cele albastre au fost cândva roșii, dar între timp s-a scris ceva în ele).
2. Ori introduci în bara de adrese http://ro.wikipedia.org/wiki/Numele_articolului, apeși apoi "Editează pagina" și începi să scrii! --Danutz 21 Dec 2003 08:45 (UTC)

aranjare in pagina[modificare sursă]

cum fac k textul sa fie aliniat pe langa fotografie (am incercat asta la cicero, articol editat de mine, dar....nu shtiu cum....:) )

Gv2ro, pentru a introduce poza lui Cicero aliniată în text trebuie să introduci textul de mai jos:

<div style="float:right;padding-left:20px">[[imagine:Cicero_bust.jpg|Marcus Tullius Cicero]]<br><small>Marcus Tullius Cicero</small></div>

--Danutz 21 Dec 2003 08:45 (UTC)