Wikipedia:Proiectul săptămânii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:Articolul săptămânii)
Salt la: Navigare, căutare
Discuții Arhivă Propuneri
PanniniMusImagin.jpg
Precum acele clădiri din tablouri care nu sunt decât niște ruine, și totuși fiecare dintre ele e importantă pentru muzeu — întocmai așa și pentru Wikipedia, unele articole merită o îngrijire aparte. Împreună le putem înălța pentru o Wikipedie românească!

Proiectul săptămânii este un proiect Wikipedia lansat cu scopul de a aduce îmbunătățiri articolelor fundamentale din toate domeniile. Dacă dumneavoastră considerați că aveți cunoștințe despre articolul la care se lucrează în săptămâna respectivă și doriți să le împărtășiți, sunteți invitat să contribuiți. Munca vă va fi cu siguranță apreciată.

Scop Scop[modificare | modificare sursă]

Suntem convinși că oricine are cel puțin o carte în propria bibliotecă, de unde poate cita o informație referitoare la unul dintre subiectele despre care se va scrie în perioada următoare. Noi, întreaga comunitate, intenționăm ca în fiecare săptămână să îmbunătățim câte patru articole importante. Nu ezitați să ștergeți cartea de praf și să scrieți și la Wikipedia două cuvinte.

Începând cu 28 decembrie 2008, la inițiativa utilizatorului FeodorBezuhov, împreună cu Gikü, fiecare săptămână este destinată unui anumit articol. Asta înseamnă că toți utilizatorii, și cei nou-veniți, dar și cei experimentați, sunt invitați să-l editeze, completeze și, de ce nu, să-l aducă la statutul de articol de calitate sau articol bun, atât cât le permite timpul și răbdarea. Desigur, nici celelalte articole nu trebuie lăsate deoparte. Vor deveni articole ale săptămânii doar acelea care dezvoltă subiecte de maximă importanță. Ele vor fi alese de comunitate. Totodată, în proporție de 50%, proiectul își propune să dezvolte articolele pe subiecte despre români și România. Astfel, dorim să facem articole mai cuprinzătoare despre marile personalități ale culturii române. De asemenea, vom lua în seamă și subiecte despre istoria, geografia, economia, demografia și politica României. Pe de altă parte, proiectul se va concentra și pe subiecte enciclopedice universale, privind țări, biografii și evenimente care au avut o înrâurire asupra umanității.

Începând cu luna noiembrie 2009, pentru a mări portanța proiectului, s-a trecut la trei articole pe săptămână, fiecare din domenii diferite. Astfel, considerăm că articolele vor avea mai multe șanse să fie observate de către specialiști în domeniu. În prezent numărul articolelor este de patru pe săptămână.

Toate discuțiile și dezbaterile au loc aici, iar alegerea articolelor pe săptămâni poate fi consultată la Wikipedia:Proiectul săptămânii/Propuneri.

Vista-kcontrol.png În această săptămână...[modificare | modificare sursă]

Articolele acestei săptămâni
Concursul Muzical Eurovision 2015
Manitu
Marmotă
Teoria întregului

Vista-kate.png Ghid general[modificare | modificare sursă]

Ce trebuie să faceți:

Ce nu trebuie să faceți: Orice nu ar trebui să faceți la Wikipedia, se aplică și aici:

Vedeți, de asemenea, formatele utile pe care le puteți folosi în articolul săptămânii.
În cadrul Proiectului săptămânii, vă propunem spre folosire formatele {{Articolul săptămânii 1}}, {{Articolul săptămânii 2}}, {{Articolul săptămânii 3}} și {{Articolul săptămânii 4}} care generează titlul articolelor curente, și {{Statut PS}}, format care trebuie introdus în paginile de discuție a articolelor care au fost, sunt sau vor fi articole ale săptămânii. În Categorie:Proiectul săptămânii sunt incluse pagina principală a proiectului împreună cu celelalte subpagini și, implicit, articolele acestei săptămâni.

Vista-forward.png Vezi și[modificare | modificare sursă]

Comandă rapidă:
WP:AS