Utilizator:Armagedescu/Bozoni W' și Z'

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

{{Infocaseta Particulă|spin=1Eroare la citare: Eticheta de închidere </ref> lipsește pentru eticheta <ref>

Declarațiile de mai sus se aplică "wide width" modele. Ultimele clase de modele au apărut în mod natural oferi secțiune semnături care cad de pe margine, sau puțin mai jos de 95% nivel de încredere limitele stabilite de la Tevatron, și, prin urmare, poate produce detectabile secțiune transversală semnale pentru un Z'-higgs într-o masă gama mult mai aproape de Z polul masă decât "lățime" modele discutate mai sus.

Aceste "lățime îngustă" modele care se încadrează în această categorie sunt cele care prezic o Stückelberg Z' precum și un Z' de la un universal dimensiune suplimentară (a se vedea Z' Hunter ' s Ghid pentru link-uri la aceste documente).

Pe 7 aprilie 2011, CDF colaborare la Tevatron a raportat un exces în proton-antiproton coliziune evenimente care produc un W-boson însoțită de două hadronic avioane. Acest lucru ar putea fi interpretat în termeni de un Z'-higgs.[1][2]

Pe 2 iunie 2015, la experimentul ATLAS de la LHC au raportat dovezi pentru W'-bosoni la semnificație 3.4 sigma, încă prea mic pentru a solicita un oficial descoperire.[3] Cercetatorii de la CMS experiment , de asemenea, raportat independent de semnalele care confirma ATLAS constatările.

Indirecte de căutări[modificare | modificare sursă]

Cele mai stricte limite pe noi W'-bosonii sunt stabilite prin efectele lor indirecte pe low-energy procesele cum ar fi muon degradare, în cazul în care acestea se pot substitui pentru Modelul Standard W higgs schimb.

Indirecte de căutări pentru Z'-bosonii sunt efectuate la electron-pozitron acceleratoare, deoarece acestea dau acces la măsurători de înaltă precizie de proprietățile de Modelul Standard Z-higgs. Constrângerile vin de amestecare între Z' și Z, și sunt în funcție de model, pentru că nu depinde numai de Z' masă, dar, de asemenea, amestecarea acestuia cu Z. actuala cele mai stricte limite sunt de la CERN LEP collider, care constrânge Z'-bosoni să fie mai greu decât câteva sute de GeV, tipic pentru parametrii modelului. La ILC va extinde aceasta ajunge până la 5–10 TeV în funcție de modelul în cauză, asigurând complementaritatea cu LHC , pentru că va oferi măsurători de proprietăți suplimentare ale Z'-higgs.

Z'–Y mixings[modificare | modificare sursă]

Am putea avea ecartament cinetică mixings între U(1)' a Z' higgs și U(1)Y de hypercharge. Acest amestec conduce la un nivel de copac modificarea Peskin–Takeuchi parametri.

A se vedea, de asemenea,[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Emma Woollacott (). „Tevatron data indicates unknown new particle”. TG Daily.  Mai multe valori specificate pentru |nume= și |author= (ajutor)Mai multe valori specificate pentru |nume= și |author= (ajutor)
  2. ^ „Fermilab's data peak that causes excitement”. Fermilab/SLAC. . 
  3. ^ Michael Slezak (). „Possible new particle hints that universe may not be left-handed”. New Scientist. 

Lecturi suplimentare[modificare | modificare sursă]

Mai avansate:

Link-uri externe[modificare | modificare sursă]

[[Categorie:Bosoni]] [[Categorie:Particule elementare ipotetice]]