Tower defense

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Parte a seriei despre:
Jocuri video

Un joc Tower defense (sau TD) este un subgen de jocuri de strategie în care scopul este de a apăra teritoriile sau posesiunile unui jucător, obstrucționând atacatorii inamici să ajungă la ieșiri, de obicei realizat prin plasarea structurilor defensive pe sau de-a lungul căii lor de atac. [1] Acest lucru înseamnă de obicei construirea unei varietăți de structuri diferite care servesc la blocarea, împiedicarea, atacarea sau distrugerea automată a inamicilor. Apărarea turnului este văzută ca un subgen al jocurilor video de strategie în timp real, datorită originilor sale în timp real.[2][3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Best Tower Defense Games of All Time. Damon Reece. April 27, 2015 „Best Tower Defense Games of All Time”. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Dugan, Patrick (). „Slamdance, Post-Columbine – Personal Conversations with Freaks and Geeks”. Gamasutra. Arhivat din original la . 
  3. ^ Remo, Chris; Sheffield, Brandon (). „Interview: Soren Johnson – Spore's Strategist”. Gamasutra. Arhivat din original la .