Sherwood Content

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sherwood Content
—  așezare umană  —
Sherwood Content se află în Jamaica
Sherwood Content
Sherwood Content
Sherwood Content (Jamaica)
Poziția geografică
Coordonate: 18°23′26″N 77°37′39″W ({{PAGENAME}}) / 18.39055556°N 77.6275°V

Țară Jamaica
ComitatComitatul Cornwall, Jamaica
Parohiile statului JamaicaTrelawny Parish[*][[Trelawny Parish (parish of Cornwall, Jamaica)|​]]

Altitudine279 m.d.m.

Fus orarEST (-5)

Prezență online

Sherwood Content este o localitate mică, situată în parohia Parohia Trelawny, Jamaica. Se compune din două sate adiacente, Sherwood și Content. Este localitatea de origine a deținătorului recordului mondial la mai multe categorii de alergări pe distanțe scurte, sprinterul Usain Bolt.

Scurtă descriere[modificare | modificare sursă]

Acesta conține Centrul de Sănătate al Sherwood Content, un oficiu poștal,[1], Biserica Baptistă Waldensia și Școală Primară Waldensia. Bolt a finanțat cu peste 3 milioane de dolari reparațiile centrului de sănătate și a dat „undă verde” pentru un memorandum de înțelegere între entitățile National People Co-operative Bank (NPCB, o instituție financiară locală) și Ministerul Sănătății al statului insular.[2][3]

Satul conține un număr de case dărăpănate din secolul al 19-lea. Există dovezi că William Knibb a arătat un interes timpuriu în zonă și că Sherwood este asociat cu familia Dawkins.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Jamaica. Dept. of Statistics (). Census of Jamaica, 7 April, 1960. p. 471. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |autor= și |nume= (ajutor)
  2. ^ „Sherwood Content”. Usainbolt.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Robinson, Corey (). „Bolt gives back to Sherwood Content”. Jamaican Observer. Arhivat din original la . Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |nume= și |author= (ajutor)
  4. ^ Besson, Jean (). Martha Brae's two histories: European expansion and Caribbean culture-building in Jamaica. UNC Press Books. p. 155. ISBN 978-0-8078-5409-9. Accesat în .