Rocket Mortgage FieldHouse

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rocket Mortgage FieldHouse

Rocket Mortgage Fieldhouse în 2019
AmplasareCleveland, Ohio
Coordonate41°29′47″N 81°41′17″V ({{PAGENAME}}) / 41.49639°N 81.68806°V
Început27 aprilie 1992
Deschis17 octombrie 1994
ProprietarGateway Economic Development Corp.[1]
OperatorRocket Mortgage FieldHouse
ArhitectEllerbe Becket[2]
ProiectantSeagull Bay Sports, LLC.[3]
CapacitateBaschet: 19.432
Hochei pe gheață: 9.447 (poate fi mărită la 18.926)

Rocket Mortgage FieldHouse este o arenă multifuncțională din Cleveland, Ohio. Clădirea este cea unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu echipele Cleveland Cavaliers din NBA și Cleveland Monsters din Liga Americană de Hochei (AHL). De asemenea, este al doilea teren pentru echipele de baschet masculin și feminin a Cleveland State Vikings.

Rocket Mortgage FieldHouse a fost inaugurat în octombrie 1994, ca parte a complexului de sport și divertisment Gateway având alături Progressive Field, care a fost inaugurat în aprilie în același an. Complexul a înlocuit Richfield Coliseum ca principalul loc de divertisment pentru regiune și locul unde își juca meciurile Cleveland Cavaliers și a înlocuit Centrul Wolstein de la Universitatea de Stat din Cleveland, care a fost deschis în 1990, ca locul unde se desfășurau concertele și reuniunile de atletism din Cleveland. De la deschiderea sa în octombrie 1994 și până în august 2005, a fost cunoscut sub numele de Gund Arena, numit după fostul proprietar al echipei de baschet Cleveland Cavaliers, Gordon Gund, după ce acesta a plătit pentru drepturile de numire. După ce a cumpărat majoritatea acțiunilor echipei de baschet în martie 2005, Dan Gilbert a cumpărat drepturile de numire în august 2005 și a redenumit clădirea Quicken Loans Arena după compania sa de credit ipotecar Quicken Loans. A fost redenumit în aprilie 2019 după serviciul de creditare ipotecară online al Quicken Loans, Rocket Mortgage, ca parte a renovării și extinderii unității.[4][5]

Rocket Mortgage FieldHouse are 19.432 de locuri în configurația sa de baschet și până la 18.926 pentru meciurile de hochei pe gheață. Este un loc unde se desfășoară concerte și alte evenimente atletice.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Farkas, Karen (). „Bonds for Quicken Loans Arena Delayed Until Referendum Issue Resolved”. The Plain Dealer. Cleveland. Accesat în . Komoroski and Offtermatt spoke after a Gateway Economic Development Corp. board meeting...The non-profit organization, a joint entity created by the city and county, owns the arena and Progressive Field and enforces the team leases on behalf of the county. 
  2. ^ „Quicken Loans Arena (formerly Gund Arena)”. Ellerbe Becket. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Project Management Consultants: Project Profiles – Ballparks, Stadium & Arenas Arhivat în , la Wayback Machine.
  4. ^ „Quicken Loans Arena to be Renamed Rocket Mortgage FieldHouse”. Cavs.com (Press release). NBA Media Ventures, LLC. . Accesat în . 
  5. ^ Fedor, Chris (). „Quicken Loans Arena officially renamed Rocket Mortgage FieldHouse: 'Next chapter in evolution of incredible facility'. The Plain Dealer. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Rocket Mortgage FieldHouse