Mickey Cottrell

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mickey Cottrell
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Springfield, Illinois, SUA Modificați la Wikidata
Decedat (79 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Los Angeles, California, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieproducător de film
publicist
actor Modificați la Wikidata

Richard Edward Cottrell [2] (n. , Springfield, Illinois, SUA – d. , Los Angeles, California, SUA), cunoscut profesional sub numele de Mickey Cottrell, a fost un publicist american de film de la Hollywood, producător independent de film și actor ocazional, cunoscut pentru munca sa la My Own Private Idaho, Volcano⁠(d) și Ed Wood. [3] [4] Cottrell a avut roluri mici în serialele de televiziune Star Trek: The Next Generation și Star Trek: Voyager.

Biografie[modificare | modificare sursă]

  Cottrell s-a născut pe 4 septembrie 1944, în Springfield, Illinois. A urmat cursurile Universității din Arkansas. A lucrat la Teatrul Guthrie și apoi la Teatrul Loyola ca proiecționist de film. Ulterior, a lucrat ca publicist, începând la Landmark Theatres (1982 și 1984), apoi John Baron Associates, înainte de a înființa Cottrell and Lindeman Associates împreună cu partenerul său de afaceri în 1989, înainte de a deveni independent și a fondat în 2002 Mickey Cottrell Film Publicity.

Cottrell a lucrat ca producător de film la Chain of Desire și Shelf Life.

În 2016, a suferit un accident vascular cerebral sermnificativ. A locuit la Film and Television Country House and Hospital din Woodland Hills, Los Angeles, unde a murit din cauza bolii Parkinson la 1 ianuarie 2024, la vârsta de 79 de ani. [5] [6] [7]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Lincuri externe[modificare | modificare sursă]