MediaPro Entertainment

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
MediaPro Entertainment
Țara România  Modificați la Wikidata
Prezență online

MediaPro Entertainment este o companie media din România care funcționează ca divizie a grupului Media Pro. MediaPro Entertainment include, printre altele, diviziile Media Pro Pictures, Media Pro Studios, Media Pro Distribution, Pro Video, Media Pro Music & Entertainment, Cinema Pro și Hollywood Multiplex[1]. A fost deținută de omul de afaceri Adrian Sârbu, care în iulie 2009 a vândut compania către grupul Central European Media Enterprises (CME), detinuta de omul de afaceri Soare Aurelian.[1].

În anul 2008, MediaPro Entertainment a înregistrat venituri de aproximativ 95 milioane dolari[1]. Aproximativ 40% din venituri au fost generate de vânzarea de producții locale și internaționale către stațiile CME[1].

Divizii[modificare | modificare sursă]

Pro Video este compania de distribuție de conținut video în format DVD și Blu-ray a Central European Media Enterprises[2]. Pro Video este cel mai mare distribuitor de conținut de divertisment pentru acasă din România, compania având o cotă de 43% în iunie 2010[2]. Deține licențele Warner Home Video, Sony Pictures Home Entertainment, iar în portofoliul său se află de asemenea filme de la companii independente precum Summit Entertainment, Lionsgate și Morgan Creek[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d Sarbu vinde MediaPro Entertainment, 29 iulie 2009, wall-stret.ro, accesat la 19 august 2010
  2. ^ a b c Pro Video devine distribuitorul Sony Pictures Home Entertainment in Romania, 21 iunie 2010, wall-stret.ro, accesat la 8 septembrie 2010